La faràndula d’Olot preveu tornar a ballar per Corpus, després de gairebé dos anys

Després de més d’un any i mig sense trepitjar el carrer, l’Ajuntament preveu que els Nans, Gegants i Cavallets puguin tornar a ballar a la plaça el primer cap de setmana de juny. El consistori planteja limitar l’aforament de la plaça major, controlar l’accés i fer dues sessions per dia amb unes 300 persones. Pel que fa als balladors, ja s’han començat alguns assajos. 


Fa més d’un any i mig que els olotins no veuen la faràndula de la ciutat. La cancel·lació de Corpus i les Festes del Tura del 2020 ha fet que l’últim record dels Nans, Gegants i Cavallets sigui del 10 de setembre del 2019. Aquell dia ningú s’imaginava que les figures olotines s’estarien dinou mesos tancades a l’Hospici. Aquest 2021, però, si la pandèmia evoluciona com està previst, tot apunta que tornaran a sortir al carrer i serà el pròxim mes de juny durant la festivitat de Corpus. El primer tinent d’alcalde d’Olot, Estanis Vayreda, assegura que s’hi està treballant.

 

L’Ajuntament preveu limitar l’aforament de la plaça major i controlar l’accés a través d’entrades gratuïtes que es retirarien per internet. Serien dues sessions dissabte i dues sessions diumenge amb aforament d’entre 300 i 400 persones assegudes. Ja fa setmanes que el consistori treballa per tornar a veure ballar els Gegants, Nans i Cavallets a la plaça i, així, seguir amb la idea de mantenir l’activitat social i lúdica de la ciutat.

 

Paral·lelament al format, alguns membres de la faràndula com els geganters ja han començat a fer algun assaig de cara al 5 i 6 de juny, quan està prevista la celebració de Corpus. La intenció és que, si l’evolució de la pandèmia és favorable, com a mínim, tot i tothom estigui preparat.

Respon