La Garrotxa busca un consens sobre la regulació dels espais naturals

El Consell Comarcal vol que els ajuntaments puguin decidir les solucions per al seu municipi, però reclama que hi hagi un consens entre tots els consistoris. Algunes poblacions que ja fa anys que regulen l’accés a espais de bany, diuen que no tiraran enrere unes mesures que funcionen. 

El gorg de Santa Margarida a les Planes (wikiloc)


La idea del Consell Comarcal de la Garrotxa és treballar amb una estratègia consensuada amb tota la comarca. El Consell d’Alcaldes ja ha tractat el tema i esperen poder ordenar “de manera territorial” les solucions. En parla el director del Consorci de Salut Pública i Medi Ambient, Francesc Canalias.

 

La necessitat de regular els espais naturals i sobretot les zones de bany ha fet que, per exemple, a les Planes d’Hostoles des del 2016 hagin impulsat mesures per compte propi a través d’ordenances municipals. L’alcalde del municipi, Eduard Llorà, diu a Ràdio Olot que no tiraran enrere aquelles mesures que funcionen per afavorir un consens comarcal.

Les Planes i Sant Feliu es donen la mà

Des de l’any passat, per accedir als gorgs de les Planes cal fer una reserva i pagar cinc euros per persona. Una mesura similar també es va aplicar a la Vall d’en Bas i que també es preveu que s’instal·li a Sant Feliu de Pallerols. Llorà diu que a l’espera del consens comarcal, han iniciat un treball entre municipis.

 

Santa Pau i Riudaura també són municipis que l’estiu passat van veure clar que calia regular l’accés a les zones de bany i on és previsible que aquest estiu també hi hagi mesures, a l’espera d’un consens comarcal que s’haurà d’adaptar al primer pas que ja han fet alguns consistoris garrotxins.

Respon