La Garrotxa inicia la quarta onada: és la comarca que més creix de Catalunya

La Garrotxa és el territori català que més augmenta pel que fa als contagis i indicadors. Olot és la segona ciutat de Catalunya amb el risc de rebrot més alt amb més de 1.000 punts. A la Garrotxa els contagis s’han duplicat en l’últim mes i la previsió és que segueixin augmentant, ja que la rt fa dies que s’ha situat per sobre de l’1. 

Foto: Pau Masó


La inevitable i anunciada quarta onada comença a treure el cap a la Garrotxa. La comarca és de les primeres de Catalunya que comencen a entrar en una nova fase de creixement pronunciat, semblant al de la resta d’onades. Ara mateix, la Garrotxa és la comarca de Catalunya on més han crescut els casos en els darrers set dies. Durant l’última setmana s’han detectat més de 200 positius i la incidència acumulada ha superat els 300 casos per 100.000 habitants.

 

Risc de rebrot

El risc de rebrot també ha crescut de manera important. A Olot va tocar fons el 10 de març amb poc més de 300 punts i ara, tres setmanes després, ja supera els 1.000 punts. A la comarca se situa per sobre els 700. La capital garrotxina ja és la segona ciutat de Catalunya amb el valor més elevat, per darrera de Mollerussa.

 

Velocitat de contagi

Ara mateix Olot és qui arrossega la tendència comarcal i la previsió és que la situació empitjori. La Rt es va situar per sobre de l’1 a principis de març i ja supera l’1’5. Es tracta d’un valor que no es registrava des de finals de gener. Pel que fa a la positivitat s’ha situat al 12% , un valor que gairebé triplica la xifra recomanada per l’OMS.

 

Nombre de casos per 100.000 habitants

Es tracta d’un altre indicador que comença a situar-se a nivells de la segona onada. A Olot, la taxa és de 400 punts, una xifra que no es registrava des del febrer i que és, a hores d’ara, la més alta de Catalunya. Això confirma que la comarca és on més han crescut els contagis durant els últims set dies, ja que l’indicador suma els positius de l’última setmana, els estandarditza a 100.000 habitants per poder-los comprar entre territoris.

 

Font: Salut


Una desena d’ingressats a l’Hospital d’Olot

El centre garrotxí té a hores d’ara 12 persones ingressades per covid. Durant els últims dies s’ha estat movent al voltant de la desena. El passat cap de setmana es va tocar fons després de la tercera onada, però aquest dilluns es van registrar sis ingressos en un dia, una xifra que feia temps que no es produïa i que demostra un canvi de tendència.

 

Només dos contagis a les residències

La bona notícia és que en tot el mes de març només s’han registrat dos contagis en residències i només una de les vuit persones que han mort per coronavirus aquest mes ha estat usuària d’un centre geriàtric. La majoria de positius que s’han detectat els últims dies han estat en població d’entre 15 i 65 anys.

One Response to “La Garrotxa inicia la quarta onada: és la comarca que més creix de Catalunya”

  1. Manel Àrias

    Segons el 3/24, hem pasat de 624 a 1170 del index.
    Més enllà de donar a conéixer les dades, estaria bé conéixer, qu’es fa o fem malament

    Respon

Respon