La Garrotxa inicia un estudi per determinar com ha de ser la regulació dels espais naturals

S’analitzaran les particularitats de la comarca per tenir un ventall d’accions possibles i quines serien més eficaces. L’estudi l’impulsa el Consell Comarcal amb l’ajuda de la Diputació i no arribarà a temps per aquest estiu. 

El pàrquing de Sadernes a l’Alta Garrotxa (Consorci de l’Alta Garrotxa)


Segons el director del Consorci de Medi Ambient i Salut Pública de la Garrotxa, Francesc Canalias, l’estudi buscarà solucions per gestionar de manera correcta la sobrefreqüentació en els espais de bany.

 

El projecte ja està en marxa. L’impulsa el Consell Comarcal amb el suport tècnic i econòmic de la Diputació de Girona i la Fundació Emys (entitat que ja gestiona l’accés als gorgs de les Planes d’Hostoles). L’estudi ha de servir per recollir possibles accions que després s’hauran de consensuar. Canalias avança que el document no arribarà a temps per a l’estiu.

 

Amb l’objectiu d’evitar la sobrefreqüentació, el pròxim estiu es preveu que punts de bany de la Garrotxa repeteixin les mesures de l’any passat. A les Planes i la Vall d’en Bas s’haurà de tornar a pagar per accedir als gorgs i a l’Alta Garrotxa es reforçarà la informació i l’ordenació dels vehicles perquè no es col·lapsin els accessos.

 

Respon