La Garrotxa penja el cartell de complet aquesta Setmana Santa

L’ocupació turística serà del 90% i en alguns àmbits com els càmpings s’arribarà al 100%. Segons Turisme Garrotxa, les dades són “aire fresc” pel sector, però recorden que tot i l’alta ocupació, les capacitats dels allotjaments estan limitades pel Procicat. Feia anys que la comarca no registrava una ocupació tan alta per Setmana Santa. 

Foto: Turisme Garrotxa


L’última Setmana Santa abans de l’aparició de la pandèmia (l’any 2019), la Garrotxa va registrar una ocupació al voltant del 80%. Dos anys després i en plena pandèmia, l’ocupació ha crescut deu punts i se situa al 90%. El sector remarca que es tracta d’unes dades molt bones després de mesos difícils. La gerent de Turisme Garrotxa, Turina Serra, celebra les xifres, però recorda que les capacitats no són les mateixes que altres anys.

 

Pràcticament, tots els establiments oberts

Aquest cap de setmana de Setmana Santa, els espais que tindran l’ocupació més alta seran els càmpings, on s’arribarà al 100%. El turisme rural rondarà al 95%, els hotels un 75% i les cases de colònies i els albergs un 50%. Serra explica que pràcticament tots els allotjaments turístics de la Garrotxa estaran oberts.

 

El perfil del visitant serà exclusivament català a causa de la restricció de la mobilitat entre autonomies i països. Majoritàriament es tracta de famílies o parelles de Barcelona, però també d’altres punts de Catalunya. La gerent de Turisme Garrotxa diu que les reserves es van disparar amb l’anunci de l’obertura del confinament comarcal.

 

Amb tot, el sector turístic de la Garrotxa viurà el primer cap de setmana potent de l’any després de mesos a un ritme molt baix i una tardor perduda. Des de l’estiu de l’any passat, la comarca no registrava ocupacions com les d’aquesta Setmana Santa.

Respon