En directe
Cocktail Class
amb Ràdio Olot

La Garrotxa posa en marxa una nova deixalleria mòbil multifuncional

Ha d’ajudar a millorar la recollida selectiva de residus especials i també servirà com a punt d’informació
| 14 d'abril de 2021
La Garrotxa posa en marxa una nova deixalleria mòbil multifuncional

Es tracta d’una nova eina que ha d’ajudar a millorar la recollida selectiva de residus especials i també servirà com a punt d’informació. En tot moment hi haurà una persona que assessorarà els ciutadans. La nova deixalleria mòbil també està preparada per al nou model de gestió de residus que s’està desplegant a la comarca, en el qual s’utilitzaran targetes lectores.

La nova deixalleria mòbil (Pau Masó)


Els canvis que veuran els ciutadans amb aquesta nova deixalleria seran principalment un nou format de contenidors, amb més compartiments i fraccions, i una persona que estarà present durant tot l’horari de la deixalleria. Aquesta persona informarà i indicarà els ciutadans que vulguin dipositar residus especials com piles, fluorescents o altres materials que no saben on llençar-los. Ho explica un dels tècnics del Consorci de Medi Ambient i Salut Pública, David Llongarriu.

 

Per això la nova deixalleria està totalment informatitzada i oferirà la possibilitat de crear targetes lectores o resoldre dubtes sobre el nou model amb contenidors tancats que ja hi ha a alguns pobles de la comarca. La nova deixalleria és més gran que la resta i funciona amb plaques solars. Una de les característiques és que hi ha més fraccions i els recipients són més intuïtius.

 

La nova deixalleria és més intuïtiva amb més fraccions (Pau Masó)


 

Més periodicitat 

La nova deixalleria mòbil no substituirà cap de les altres dues que hi ha en funcionament. La seva posada en marxa permetrà reforçar la periodicitat de les deixalleries mòbils als pobles de la Garrotxa.

 

La nova deixalleria mòbil ha costat 180.000 euros i ha estat finançada pel Consell Comarcal i l’Agència de Residus de Catalunya. Amb ella, la Garrotxa tindrà, a partir d’ara, tres deixalleries mòbils i dues de fixes, situades a Olot i Sant Feliu de Pallerols.

 

Comparteix a: 

També et pot interessar

L’Ajuntament de Besalú incentivarà als ciutadans que facin una bona gestió de les seves deixalles

L’Ajuntament vol que totes aquelles persones que gestionen i separin bé els seus residus, pràcticament no hagin de pagar la taxa

El centre de reproducció del cranc de riu autòcton d’Olot serveix per salvaguardar l’espècie

Ho asseguren els tècnics que hi treballen i el Parc Natural de la Zona Volcànica de la Garrotxa

Estàs escoltant


Volum