La Garrotxa tindrà tres diputats al Parlament de Catalunya

Salvador Vergés i Francesc Ten, de Junts, i Bartomeu Compte d’Esquerra Republicana. Feia anys que la comarca no hi tenia tants membres. En declaracions a Ràdio Olot, Vergés i Compte han valorat l’augment de l’independentisme a la cambra catalana i han lamentat l’entrada de l’extrema dreta. També han destacat que ara és l’hora d’asseure’s a negociar.


Junts per Catalunya (JxCat) s’ha imposat amb claredat a les comarques gironines. La llista encapçalada de nou per Gemma Geis ha obtingut el 32,69% dels vots i 7 diputats, els mateixos que l’any 2017. Amb aquests resultats, dos garrotxins han aconseguit entrar: Salvador Vergés i Francesc Ten. En declaracions a Ràdio Olot, Vergés diu que les dades tenen molt de mèrit tenint en compte la situació amb la que s’han presentat a aquests comicis.

 

Esquerra Republicana es manté com a segona força tot i que a distància considerable del guanyador. Els republicans han rebut un 21,82% dels vots i mantenen els quatre escons de fa quatre anys. Ha aconseguit entrar el garrotxí, Bartomeu Compte per qui ara és el moment d’obrir nous escenaris a Catalunya per garantir la governabilitat i fer un govern fort.

El PSC guanya dos diputats a Girona

Seguint l’ascens que el partit ha experimentat a Catalunya, el PSC se situa com a tercera força a les comarques gironines i passa d’un a tres escons i un 15,17% dels vots. Una de les garrotxines que anava a les llistes i que no ha entrat, finalment, és la Marina Alegre que a Ràdio Olot feia aquesta valoració.

 

Foto: @Olotuit / Ramon Buxó


La CUP també ha doblat resultats i ha sumat un nou escó. Els cupaires han aconseguit dos dels 17 diputats en joc a la circumscripció i un 9,05% dels vots. El garrotxí Jordi Gasulla, anava de número nou a la llista. Diu que ara és hora de negociar, però no pas a qualsevol preu.

Cs, en canvi, ha perdut la representació gironina a l’hemicicle. La formació taronja ha passat de ser tercera força amb 4 escons a no tenir-ne cap. Vox ha aconseguit un escó per Girona. Ignasi Mulleras, que anava de número dos, no ha entrat, però ha valorat d’aquesta manera els resultats.

PDeCAT i En Comú Podem, insatisfets

El PDCAT no ha convençut a l’electorat. No ha aconseguit representació a cap circumscripció catalana. El president del partit a la Garrotxa, David Coromina, considera que el divorci amb Junts els ha passat factura.

 

Tampoc han aconseguit entrar els comuns. Un dels integrants de la llista de suplents, en Raúl Valls, diu que la mala notícia de les últimes eleccions és l’entrada de VOX.

 

A la demarcació, amb el 99,59% escrutat, les forces independentistes obtenen una amplia majoria sumant 13 diputats –un més que al 2017- i un 63,56% dels vots.

 

Respon