En directe
Generació d'èxits
amb Ràdio Olot

La Garrotxa vol la planta de triatge i el nou model de residus per al 2023

El Consell Comarcal i el SIGMA preveuen que d'aquí a tres anys el model actual ja hagi caducat
| 10 de març de 2020
La Garrotxa vol la planta de triatge i el nou model de residus per al 2023

El Consell Comarcal i el SIGMA treballen amb un calendari que preveu que aquest 2020 ja comenci el desplegament definitiu dels contenidors tancats. Santa Pau, Mieres i les Planes serien els primers municipis a instal·lar el nou sistema, i els pobles del voltant d’Olot serien els últims.

 

Ja hi ha alguns pobles garrotxins que aposten pels nous models de gestió de residus (Ràdio Olot)

Fins ara s’han fet diverses proves pilot, i ja ha arribat el moment de passar a l’acció. El desplegament aniria de fora cap a dins. El nou model s’implementaria de manera gradual fins a arribar a la capital de la comarca, on el desplegament és més complex. L’objectiu és que el 2023, tots els municipis de la Garrotxa hagin substitut els contenidors actuals per uns de nous amb lectors de targeta. El director del Consorci de Medi Ambient i Salut Pública de la Garrotxa, en Francesc Canalias, diu que el desplegament ja podria començar aquest any.

 

La compra dels nous contenidors puja a 2,5 milions d’euros. Tots els municipis, menys Olot i Besalú, s’han compromès a tirar endavant el nou model. La capital de la Garrotxa vol esperar la prova pilot que està fent, i Besalú des del 2018 que utilitza el sistema porta a porta. Canalias explica que el SIGMA ja treballa amb el sistema fiscal que regularà les taxes un cop s’instal·li el nou model.

 

Un cop s’hagi desplegat el nou model de residus, qui menys recicli pagarà més. Això hauria de ser a tot tardar el 2023, però el Consell i el SIGMA no descarten que arribi abans.

 

La planta de triatge de residus també per al 2023

També diuen que la planta de triatge hauria de complir el mateix calendari. El president del Consell, Santi Reixach, explica que aquesta setmana hi haurà l’enèsima reunió amb l’Ajuntament de Sant Jaume.

 

Consell i Ajuntament han de valorar la possibilitat d’ubicar la planta a la zona nord del polígon de Politger. Això permetria desbloquejar un equipament que fa una dècada que se’n parla. Si es desencalla aquest acord, la planta podria arribar, fins i tot, abans del 2023: és la data límit que s’ha marcat la Garrotxa per fer efectiu un canvi mediambiental que és urgent.

Comparteix a: 

També et pot interessar

L’Ajuntament de Besalú incentivarà als ciutadans que facin una bona gestió de les seves deixalles

L’Ajuntament vol que totes aquelles persones que gestionen i separin bé els seus residus, pràcticament no hagin de pagar la taxa

El centre de reproducció del cranc de riu autòcton d’Olot serveix per salvaguardar l’espècie

Ho asseguren els tècnics que hi treballen i el Parc Natural de la Zona Volcànica de la Garrotxa

Estàs escoltant
Generació d'èxits


Volum