La Generalitat referma el compromís amb el Sismògraf, el Mot i la Residència Faber

La consellera de cultura afirma que són elements culturals que traspassen el territori i que s’han convertit en projectes de país. Segons Àngels Ponsa, això ha fet que la capital de la Garrotxa s’hagi situat com una de les “ciutats pioneres” del país en matèria de cultura. 

L’alcalde Pep Berga i la consellera Àngels Ponsa (Pau Masó)


El Festival Sismògraf, el Festival MOT i la residència Faber. Són els tres projectes nascuts a Olot que segons la consellera de Cultura han traspassat fronteres i s’han convertit en elements de país. Per això, Àngels Ponsa diu que es mantindrà el compromís i finançament per part de la Generalitat en aquests tres vectors de l’àmbit cultural olotí i que, fins i tot, augmentarà en algun cas. Són declaracions en l’última visita de la consellera a Olot el passat mes de desembre.

 

Els tres projectes culturals d’Olot s’han finançat des de sempre entre l’Ajuntament d’Olot i la Generalitat, i en el cas del Sismògraf i el MOT també gràcies a la Diputació. En el cas del festival de dansa, l’administració catalana ha aportat els últims anys més de 150.000 euros anuals; pel que fa al MOT, hi ha destinat al voltant de 10.000 per edició; i a la residència Faber hi ha hagut un cofinançament mutu amb el consistori d’uns 60.000 euros per cada part. La consellera assegura que els tres projectes d’Olot, converteixen la ciutat en un municipi pioner al país.

 

Els dos festivals autòctons i nacionals d’Olot (Sismògraf i MOT) se celebraran la pròxima primavera. El certamen de dansa ja està confirmat per l’abril i el festival de literatura repetirà, al març, l’edició que no es va poder fer aquest any, amb els mateixos autors i temàtiques.

 

Respon