La Junta Electoral ordena a l’Ajuntament d’Olot retirar el quadre del Col·lectiu d’Artistes de la Garrotxa

El consistori ha acatat la decisió i els artistes han tapat l’obra amb una lona negra. Tant l’Ajuntament com el Col·lectiu afirmen que es tracta d’una mesura temporal. Els artistes, però, diuen a Ràdio Olot que un cop passades les eleccions espanyoles destaparan l’obra, tot i tenir els comissis municipals a tocar. 

El quadre tapat aquest dijous al matí (Pau Masó)


Després d’una setmana de deliberació, la Junta Electoral ha acabat decidint que el quadre del Col·lectiu d’Artistes de la Garrotxa que hi ha a la façana de l’Ajuntament d’Olot, també és un símbol independentista. L’alcalde Mia Corominas, deixa clar que estan en contra de la decisió de la Junta Electoral.

 

Corominas també puntualitza que la decisió que s’ha pres serà puntual i que després de les eleccions, també les municipals, es tornarà a posar el quadre a la façana.

 

El quadre abans que fos tapat (Pau Masó)


Els artistes: “El quadre no té res a veure amb cap campanya de cap partit”

Des del col·lectiu d’Artistes de la Garrotxa diuen a Ràdio Olot que el quadre d’aquest mes d’abril es mantindrà tapat a la façana de l’ajuntament. Asseguren, però, que passades les eleccions espanyoles, el mateix diumenge 28 d’abril, s’instal·larà un nou quadre, malgrat tenir les eleccions municipals a tocar. Ho explica un dels membres del Col·lectiu d’Artistes, Quim Domene.

 

Domene també valora el fet que una Junta Electoral “censuri” una obra d’art.

 

El quadre corresponent a aquest mes d’abril que s’ha acabat tapant per ordre de la junta electoral s’anomena “El Judici”  i reprodueix l’obra de Gerad David amb membres de la justícia i la política espanyola torturant un home que agafa una estelada. El mes de maig s’espera que s’instal·li una nova obra de l’artista Antonio Ortega, i que segons el Col·lectiu d’Artistes també pot generar “impacte”.

Respon