La restauració de la Garrotxa inicia la reobertura amb resignació: “Ens posen la pistola al pit”

Els bars i restaurants creuen que obrir sempre és positiu, però la desescalada no els salvarà de la situació econòmica que estan patint. L’associació d’Hostalatge de la Garrotxa diu a Ràdio Olot que les limitacions fan que s’hagi d’obrir amb pèrdues. A més asseguren que el pla de desescalada s’oblida dels establiments de comarques i tira per terra la campanya de Nadal.

Les terrasses del Firal aquest dilluns (Ràdio Olot)


Tornar no ha estat una gran alegria per la restauració, veient les condicions. Els aforaments, el límit de comensals o la falta d’ajudes fan que els establiments tornin a aixecar la persiana gairebé obligats per evitar tant com sigui possible el degoteig econòmic dels últims mesos. El president de l’Associació d’Hostalatge de la Garrotxa, Gerard Xifra, diu que l’obertura d’aquest dilluns suposarà recuperar factures i despeses, sense tenir garantit el 100% dels ingressos.

 

El president de l’Associació d’Hostalatge creu que el pla de desescalada no té “visió de negoci” i encara hi ha molta incertesa per veure quina viabilitat tindran els establiments amb les limitacions del Procicat. Segons Xifra, el confinament municipal seguirà sent una llosa per a molts establiments.

 

Foto: Pau Masó


El Nadal, perdut

Un altre factor que preocupa al sector és l’hivern. La limitació dels interiors farà que s’hagin de servir àpats a les terrasses, i això, en zones com la Garrotxa, serà difícil a ple desembre. Amb relació al nombre de comensals per taula, es plantegen que sigui el client qui s’autorresponsabilitzi de formar part d’una bombolla de convivència. Pel que fa a Nadal, el sector ja el dona per perdut, ja que veuen inviable fer sopars d’empresa o de Cap d’Any amb un màxim de 10 persones i amb un toc de queda fins a les 10 de la nit.

 

El sector també es mostra molt crític amb les ajudes i les moratòries. No entenen com les administracions han passat rebuts mentre els establiments estaven tancats. Una situació que fa que, després de més d’un mes sense activitat, els restauradors no vegin l’oportunitat de tornar a obrir com una salvació.

Respon