En directe
Generació d'èxits
amb Ràdio Olot

La salut de les entitats d'Olot, una incògnita després de la pandèmia: "Obrirem i veurem quants som"

Mantenir els seus membres i veure com respon la ciutadania són les principals preocupacions que tenen ara mateix
| 13 de maig de 2021

Mantenir els seus membres i veure com respon la ciutadania són les principals preocupacions que tenen ara mateix. Algunes ja han tornat al carrer i moltes es mostren amb ganes de seguir organitzant els actes propis amb les mesures necessàries. Asseguren que durant l’últim any han après a valorar les rutines d’abans i també s’han vist obligades a ajustar les despeses.

Foto: Pau Masó


Tot i que s’han recuperat conferències, presentacions, concerts o premis, la majoria d’actes de carrer de la ciutat d’Olot segueixen a l’ombra a causa de la covid. Són esdeveniments com el carnaval, castells, cercaviles o sopars populars. L’aturada de tots aquests actes també ha significat l’aturada de moltes entitats. Algunes associacions de la ciutat assenyalen al programa La covid + humana de Ràdio Olot que no serà fins que tornin a organitzar actes quan sabran quin mal ha fet la covid. La presidenta dels Xerrics d’Olot és la Montse Martí.

 

Les entitats que ja han pogut organitzar algun acte els últims mesos asseguren que els seus membres han respost. És el cas de la Faràndula Racing Team, el seu portaveu és David Bosch.

 

Xarli Reixach, membre d'Aoapix (Pau Masó)


Més incògnites: la resposta de la ciutadania

A més de la incògnita sobre els seus membres, les entitats tampoc saben com haurà canviat la ciutadania i si els actes que es feien abans seguiran funcionant. Xarli Reixach és membre de l’Aoapix i Núria Batallé, presidenta d’Òmnium Garrotxa.

 

Moltes entitats han intentat mantenir viva la seva associació durant l’últim any a través de les xarxes socials o amb actes telemàtics. A causa de la falta d’ingressos també han hagut de reestructurar les despeses i fer equilibris per aguantar. De l’últim any, en treuen aquestes lliçons.

 

A la Garrotxa s’estima que hi ha unes 400 entitats (una per cada 150 habitants) que agrupen unes 41.000 persones.

 

Comparteix a: 

També et pot interessar

Primer habitatge cooperatiu de la Garrotxa

És el Turrós, a Argelaguer, i ja hi viuen nou persones adultes i un nadó

Setmana de donació de sang a Olot

Des d’aquest dilluns fins diumenge a la tarda, el Banc de Sang i Teixits organitza una campanya de donació especialment necessària

Estàs escoltant
Generació d'èxits


Volum