La Vall d’en Bas contacta amb propietaris d’habitatges buits per intentar mobilitzar-los

A través de trucades i entrevistes, l’Ajuntament vol recollir les demandes i les situacions de cada propietari per detectar les dificultats que tenen. El consistori va detectar fa mesos amb una anàlisi 150 habitatges buits i remarca que hi ha joves del municipi que no poden independitzar-se.

L’Ajuntament de la Vall d’en Bas (Ràdio Olot)


A través d’una consulta feta el 2020 a veïns del municipi, el consistori va detectar 150 habitatges buits. La informació recollida a través de persones coneixedores de cada poble es va ampliar amb la informació del cadastre. Amb aquest coneixement, l’Ajuntament va engegar aquest mes de març una ronda de contactes amb tots els propietaris que tinguin habitatges desocupats. A través de cartes, trucades i entrevistes es vol conèixer les situacions dels propietaris. Ho explica el regidor d’Acció Social i Comunitària, Pep Calm.

 

De moment, el consistori ofereix subvencions per la instal·lació d’energies renovable si la deducció de l’IBI, però no descarta oferir noves eines, segons les demandes dels propietaris. Calm explica que la principal preocupació és que hi ha joves del municipi que no poden independitzar-se per falta d’habitatge.

 

Amb l’anàlisi fet durant l’any passat, l’Ajuntament també va detectar que la majoria d’habitatges buits del municipi són masies o cases unifamiliars que necessiten, majoritàriament, una reforma important.

Respon