La Vall d’en Bas rebrà suport tècnic d’Europa per impulsar una comunitat energètica

El projecte consisteix a instal·lar plaques solars a edificis municipals perquè els veïns se’n puguin beneficiar. El suport tècnic ha de servir per desencallar els mecanismes logístics i legals per aconseguir fer partícips els veïns. El projecte garrotxí es desenvoluparà tenint en compte altres models que s’han desenvolupat arreu del continent. 

L’Ajuntament de la Vall d’en Bas (Pau Masó)


El projecte de comunitat energètica de la Vall d’en Bas agafa un nou impuls gràcies al suport del programa ETU Flagship case. Es tracta d’un programa europeu que ha seleccionat el projecte garrotxí per la seva singularitat. És l’únic projecte català que ha estat seleccionat i el suport europeu arribarà en forma d’ajuda tècnica. Ho explica la regidora de Medi Ambient de la Vall d’en Bas, Gemma Puigvert.

 

El projecte de comunitat energètica de la Vall d’en Bas consisteix en la instal·lació de plaques solars a edificis municipals perquè els veïns se’n puguin beneficiar. Puigvert diu que ha despertat interès al municipi i que està enfocat cap a aquells ciutadans que no tenen el poder adquisitiu per instal·lar-se plaques solars a casa.

 

Un dels equipaments que l’Ajuntament preveu utilitzar en la comunitat energètica és el pavelló de Sant Esteve d’en Bas. Amb el suport tècnic d’Europa i la Diputació de Girona, el consistori preveu fer realitat el projecte, a tot estirar, el 2022.

 

Respon