La Xarxa Itinerànnia de la Garrotxa arriba als 1.000 quilòmetres

Són camins que se senyalitzen pel seu interès històric o patrimonial. En l’última dècada s’han creat 300 quilòmetres nous d’itineraris que permeten descobrir llocs emblemàtics de la comarca. A més, l’augment de la xarxa també ha anat acompanyat per un important increment de l’interès pel senderisme.

Foto: Turisme Garrotxa


El 2004 naixia la Xarxa Itinerànnia, una xarxa de senders impulsada per les comarques de la Garrotxa, el Ripollès i l’Alt Empordà. A hores d’ara, les tres comarques ja sumen més de 2.500 quilòmetres, i uns 1.000 pertanyen a la Garrotxa. Els impulsors de la xarxa asseguren que la comarca ha estat de les més interessades a augmentar el nombre de rutes. Ho explica la coordinadora de la Xarxa Itinerànnia, Adriana Ramon, a Ràdio Olot.

 

En total ja hi ha 74 rutes establertes a la Garrotxa. Un nombre que any rere any ha anat creixent gràcies també a l’interès de la gent pel senderisme.

Una eina per distribuir els visitants per tot el territori

La coordinadora de la Xarxa Itinerànnia també explica que les rutes són un gran atractiu per al turisme estranger, molt acostumat a recórrer i descobrir el territori a peu. Adriana Ramon destaca que un dels objectius de la xarxa és distribuir els caminants i així evitar hiperfreqüentació en certs punts.

 

La Xarxa Itinerànnia acull cada any milers de visitants. En un estudi fet el 2015, s’apuntava que anualment hi poden circular unes 5.000 persones que generen un impacte econòmic de 3,3 milions d’euros al territori.

Respon