L’Ajuntament de Sant Joan les Fonts posa el pla de govern en mans dels ciutadans

A través d’un procés participatiu, els veïns del poble podran marcar el full de ruta en diferents àmbits. El consistori engegarà diferents espais de deliberació on es recolliran opinions i propostes. Ja s’ha format una Comissió Ciutadana per acabar redactant un Pla Estratègic Municipal.

Ajuntament de Sant Joan les Fonts (Ràdio Olot)


Amb el procés que s’engega a Sant Joan les Fonts, l’Ajuntament vol instaurar una forma de govern “més oberta i propera”. Després de les trobades a la plaça que es van fer el 2019, ara es fa un pas més i es dona la possibilitat que els veïns siguin, directament, protagonistes del pla de govern que es porti a terme fins al 2023. En parla la regidora de Participació, Anna Serra.

 

El procés participatiu que engega Sant Joan les Fonts vol acabar amb la redacció d’un Pla Estratègic Municipal que deixi en escrit les aportacions dels veïns en àmbits com el medi ambient, les relacions socials o l’economia local. Qui coordinarà tot el procés és l’empresa garrotxina Resilience Earth. Una de les seves membres, Carla Güell, explica quins espais de participació es crearan.

 

Segons Güell, el procés participatiu també vol despertar el sentiment d’identitat dels veïns i recuperar les relacions del teixit comunitari. La portaveu de Resilience Earth diferencia d’aquesta manera el projecte de Sant Joan les Fonts dels pressupostos participatius que es fan a altres municipis.

 

El procés participatiu de Sant Joan les Fonts preveu acabar el mes de maig. El pressupost de la regidoria de participació de l’ajuntament garrotxí és de 6.000 euros.

 

Respon