L’Ajuntament d’Olot preveu situar l’Escola de Noves Oportunitats a la Providència

Segons ha pogut saber Ràdio Olot, aquest seria el principal ús que tindria l’edifici que aquest dilluns el Bisbat ha entregat oficialment a la ciutat. La nova escola buscarà formar i reorientar joves majors de 14 anys que no han tingut èxit a l’ensenyament reglat.

L’edifici de la Providència (Google)


El consistori encara no ha volgut anunciar públicament l’ús que donarà a l’edifici, però segons ha pogut saber aquesta emissora té molt encarrilat ubicar-hi l’escola. Aquest dilluns s’ha segellat la cessió de l’espai a la ciutat per part del Bisbat de Girona. A l’acte hi ha assistit el Bisbe de Girona, Francesc Pardo, qui s’ha mostrat satisfet amb l’ús social i educatiu que es donarà a l’immoble.

 

L’Escola de Noves Oportunitats ocuparia gran part dels 1.616 metres quadrats que han passat a mans de la ciutat. L’edifici, situat al costat del riu Fluvià i l’estació d’autobusos, permetrà impulsar un projecte que Junts per Catalunya portava al programa electoral i que servirà per donar sortida als joves que s’han deslligat de l’ensenyament reglat. Berga ha explicat que, mentrestant, qui ja utilitzarà el pati de la Providència són els Escoltes.

 

L’Escola de Noves Oportunitats es podria obrir a la segona meitat de l’any que ve. El projecte tindrà un caire educatiu i social que permetrà formar joves majors de 14 anys perquè puguin inserir-se al mercat de treball o tornin als estudis. Es calcula que la nova escola comptarà amb un centenar d’alumnes i acollirà els serveis del PTT.

Respon