“Lamentem les declaracions”: el Consell Comarcal respon Terra Viva

El Consell de la Garrotxa justifica l’exclusió de Terra Viva en el concurs de la protectora per no complir els requisits. L’ens recorda en un comunicat que s’ha aprovat una partida per ampliar les instal·lacions a partir del 2022 i assegura que “treballa per oferir una bona qualitat de vida” als animals. En el text, el Consell també ressalta la bona feina feta per la protectora i no descarta resoldre la situació als jutjats. 

Foto: Pau Masó


Després que l’associació Terra Viva denunciés que la protectora d’animals de la Garrotxa estava “sobresaturada” i tenien unes instal·lacions “precàries”, el Consell Comarcal ha respost les denúncies de l’entitat. En un comunicat enviat als mitjans de comunicació, l’organisme comarcal ha recordat que en el plenari del mes de març es va aprovar una modificació de crèdit de 154.000 euros que es destinarà a les millores de les instal·lacions de la protectora de cara el 2022. A més, també val sumar-hi 70.000 euros més del PUOSC.

En el comunicat, el Consell assegura que “treballa per oferir una bona qualitat de vida” als animals i garantir una segona oportunitat amb l’adopció a famílies que els cuidin. Però també afegeix que això no sempre és possible i per això es produeix que alguns animals visquin tota la seva vida a les instal·lacions públiques.

Exclusió per no complir els requisits

Per altra banda, el Consell Comarcal de la Garrotxa ha desmentit que hagin exclòs de forma intencionada l’associació Terra Viva del nou concurs públic per gestionar la protectora d’animals. Des de fa nou anys que Terra Viva era la responsable de fer aquest servei a la comarca i ara en quedarà fora. Els motius que justifiquen que l’entitat no pugui optar al concurs és que no es compleixen amb els requisits que marca el plec de condicions. Des del Consell Comarcal, però, recorden que van avisar en diverses ocasions a l’associació en qüestió perquè pogués complir amb la normativa dins del termini legal establert, però l’organisme comarcal afirma que no ho va fer.

En el comunicat emès aquest dijous, l’ens garrotxí lamenta les declaracions dels membres de Terra Viva, però valora positivament la tasca que ha fet els últims anys la protectora. El text acaba recordant que els membres de Terra Viva “estan en el seu dret d’exercir les accions jurídiques que considerin oportunes”, però que es tracta d’un plantejament que no comparteixen i que, si cal, també es respondrà en “instància judicial”.

Respon