L’Associació d’Hostalatge de la Garrotxa desconfia de les ajudes promeses per la Generalitat

Creuen que caldrà estar al cas de la lletra petita i denuncien que molts establiments no han rebut les subvencions del confinament. Ja fa més d’una setmana del tancament i els restaurants es troben amb dificultats per renegociar consums o treure’s de sobre el producte que tenien. 

Foto: Pau Masó


Entrem en la que hauria de ser l’última setmana amb els bars i restaurants tancats. Però, de moment, la incertesa és l’únic que omple els establiments. El govern va ordenar el tancament per 15 dies, però el sector creu que podria anar per llarg. De moment, cada vegada són més els restaurants de la Garrotxa que s’han llançat a fer servei a domicili, tot i que des de l’Associació d’Hostalatge de la Garrotxa asseguren que no els salva. El seu president, Gerard Xifra, diu a Ràdio Olot que segueixen fent tràmits d’ERTO i que s’estan trobant pegues per renegociar despeses.

 

El sector diu que durant l’estat d’alarma era més fàcil negociar els consums i les factures perquè era una situació més global. Ara, amb el tancament sectorial les empreses no ho posen tan fàcil.

“Veiem amb reticència les ajudes”

Pel que fa a les ajudes promeses per la Generalitat, Xifra hi desconfia, ja que hi ha establiments que encara han de cobrar l’ajuda del confinament.

 

La Generalitat va prometre 40 milions d’euros per al sector. Però el president de l’Associació d’Hostalatge de la Garrotxa diu que caldrà veure la lletra petita i com s’acaben concretant les subvencions. Una altra mesura és la del lloguer. L’administració ha fet un decret llei que permetrà als establiments rebaixar l’import mensual.

 

A l’espera de la concreció de les mesures i amb l’esperança de tornar a obrir d’aquí a cinc dies, més d’una cinquantena de bars i restaurants de la comarca han optat per oferir menjar per emportar o a domicili durant el tancament.

 

Respon