En directe
Generació d'èxits
amb Ràdio Olot

L’energia verda i Olot s’agafen de la mà

L’Ajuntament afegeix la instal·lació de dos punts de càrrega elèctrica al seguit d'iniciatives mediambientals
| 7 d'agost de 2017
L’energia verda i Olot s’agafen de la mà

Una sala d’energies renovables, plaques solars en edificis públics i punts de càrrega per a cotxes elèctrics. Són les accions que ha portat a terme l’Ajuntament des de principis d’any per aconseguir convertir la ciutat en una capital verda.

Senyalització de punt de càrrega elèctrica

Ja ho diu la cançó: “Olot é molt verd”. I ho confirmen les últimes accions que s’han dut a terme a la ciutat a favor del medi ambient i les energies no contaminants. Després d’inaugurar al març una sala d’energies pionera a l’estat espanyol i instal·lar, per primera vegada, plaques solars en un edifici municipal el passat mes de juny, ara Olot en vol més. Ja ha aprovat la instal·lació de dos punts de càrrega per a cotxes elèctrics que pretenen promoure l’ús d’aquest vehicle. El regidor de mobilitat i via pública, Josep gelis, informa que el servei serà gratuït.

Els carregadors estaran ubicats a la Solfa i a la Rodona. Permetran carregar el 75% de la bateria en tan sols 20 minuts i ho podran fer dos cotxes alhora a cada punt.

Tot i que ara mateix a Olot hi ha pocs vehicles elèctrics, els punts de càrrega són una manera de promocionar l’ús d’aquest vehicle i també donar cobertura a cotxes visitants. Gelis assegura que: "a part de pensar en la localització també s’ha pensat en la logística a l'hora de decidir on instal·lar els carregadors".

Els dos punts de càrrega que s’instal·laran a la tardor seran els primers a la ciutat amb caràcter municipal i gratuïts. Costaran 99.000 euros, però l’Ajuntament només n’haurà de pagar 19 gràcies a una subvenció de la Generalitat.

Comparteix a: 

També et pot interessar

L’Ajuntament de Besalú incentivarà als ciutadans que facin una bona gestió de les seves deixalles

L’Ajuntament vol que totes aquelles persones que gestionen i separin bé els seus residus, pràcticament no hagin de pagar la taxa

El centre de reproducció del cranc de riu autòcton d’Olot serveix per salvaguardar l’espècie

Ho asseguren els tècnics que hi treballen i el Parc Natural de la Zona Volcànica de la Garrotxa

Estàs escoltant
Generació d'èxits


Volum