Les Festes del Roser de la Garrotxa tornen al carrer

Després d’haver de suspendre-les l’any passat, Riudaura, Montagut, Tortellà, Sant Feliu i les Preses ja tenen clar que les celebraran. No serà al 100%, però amb més presencialitat que l’any passat i amb la presència de la faràndula. Els municipis coincideixen a dir que la incertesa dificulta molt l’organització, però asseguren que són dates necessàries per mantenir els pobles vius. 

Imatge d’arxiu de Tortellà en una de les festes prepandèmia (Ajuntament de Trotellà)


Després de més d’un any de l’esclat de la pandèmia, hem après a conviure amb ella i hem començat a recuperar activitats i actes que el virus ens va obligar a renunciar. A la Garrotxa hi ha diferents pobles que a la primavera celebren la Festa del Roser. Aquest cap de setmana va ser el cas de Sant Joan les Fonts. En alguns casos, com Argelaguer, la Vall de Bianya o Montagut, fins i tot, és la festa major. En aquest últim municipi aquest 2021 es podrà gaudir de concerts, cercavila i actes per a tots els públics amb les mesures anticovid pertinents. El regidor de festes del poble, Arnau Vilar, diu que tenien clar que volien fer la festa, amb les condicions que fes falta.

 

D’aquesta manera, Montagut celebrarà la seva festa major el primer cap de setmana de maig i ho farà amb actes que s’allargaran quatre dies. S’han programat concerts, el pregó, missa, cercavila i activitats infantils.

No gaire lluny de Montagut, a Tortellà també celebraran la Festa del Roser aquest mes d’abril amb actes a l’aire lliure per a tota la família. L’Ajuntament ja va organitzar a l’estiu la festa major amb concerts. El seu alcalde, Josep Reig, creu que la ciutadania cada vegada té més responsabilitat.

 

Riudaura recupera el ball del Gambeto

A Riudaura encara estan tancant els actes, però el seu alcalde, Agustí Llop, confirma que el ball del Gambeto tornarà a fer-se presencialment.

 

El ball del Gambeto de Riudaura es tornarà a fer aquest 2021 després d’anul·lar-lo l’any passat


On no ho tenen tant clar és a Argelaguer. La Festa del Roser és la festa major del poble, però el seu alcalde, Artur Ginesta, explica que de moment “tot està a l’aire”.

Olot treballa per celebrar Corpus

On també estan acabant de deliberar és a la Vall de Bianya i a les Preses, però la intenció és celebrar la festa i, fins i tot, veure la faràndula. A Olot, s’està treballant perquè el mes de juny els Gegants, Nans i Cavallets puguin tornar a ballar a plaça per Corpus. On ja se sap que la faràndula trepitjarà el carrer és a Sant Feliu de Pallerols: ja han confirmat que el 22 i 23 de maig la mulassa, els cavallets i els gegants sortiran al carrer i també hi haurà concert de Di-Versiones en la festa major del poble. Des dels consistoris asseguren, però, que la incertesa és la principal enemiga.

 

Malgrat poder tornar a organitzar actes, les festes d’aquesta primavera a la Garrotxa no seran com les que estàvem acostumats abans de la pandèmia. Les mesures de seguretat seran protagonistes en tots els actes.

 

Respon