Les lligues catalanes de futbol es jugaran a una sola fase o volta

I es reprendran el cap de setmana del 9 i 10 de gener. És la decisió que ha pres la Federació Catalana de Futbol, que també ha anunciat una mesura compensatòria per als jugadors i jugadores: els retornarà la meitat de la quota que van pagar al Portal del Federat. 


Des de la setmana passada, els equips ja es poden tornar a entrenar, i des d’aquesta, ja saben quin futur els espera a les competicions. Les lligues catalanes de futbol es reprendran el cap de setmana del 9 i 10 de gener, sempre i quan s’hagi arribat al tram quatre de la desescalada. El vicepresident de la Federació Catalana de Futbol i delegat territorial a Girona, Jordi Bonet, reconeix que tot dependrà de l’evolució de la pandèmia, però insisteix a demanar a la Generalitat que tingui en compte que el futbol és segur.

 

Les competicions d’àmbit català estan aturades des de mitjans d’octubre i la represa programada per al mes gener obliga les federacions a modificar calendaris i formats. En el cas del futbol, ja s’ha pres una decisió: la Segona Catalana, on juguen el Bosc de Tosca, el Sant Jaume i el Besalú agrupats en un mateix subgrup, es disputarà a una sola fase. Quan s’acabi, l’ascens de categoria es decidirà en una eliminatòria que enfrontarà el primer classificat de cada subgrup, mentre que els descensos seran directes segons la classificació final. D’altra banda, a Tercera i a Quarta, on hi ha fins a 16 conjunts garrotxins, i a la resta de competicions de lliga regular només es disputarà la primera volta i encara no s’ha especificat com es decidiran els ascensos. Amb tot, l’objectiu, segons Jordi Bonet, és clar.

 

A la vegada, la FCF també ha anunciat que al llarg d’aquesta temporada retornarà als jugadors i jugadores el 50% de la quota que van pagar per donar-se d’alta al Portal del Federat. Són uns 12 euros. La decisió ha generat malestar perquè no s’ha dit res sobre la quota de la mutualitat, que puja a uns 70 euros l’any.

Respon