En directe
Generació d'èxits
amb Ràdio Olot

Les Planes d'Hostoles fa recular 35.000 persones que volien accedir als gorgs aquest estiu

L’Ajuntament valora positivament el control fet aquest estiu i assegura que el model ha arribat per quedar-se
| 16 de novembre de 2020
Les Planes d'Hostoles fa recular 35.000 persones que volien accedir als gorgs aquest estiu

El municipi fa recular a més de la meitat dels visitants que van voler accedir als gorgs aquest estiu. El dispositiu instal·lat fa uns mesos per controlar l’aforament va evitar l’accés als gorgs a 35.000 persones. En total, 50.000 visitants van voler gaudir-ne, però només un 42% hi va poder accedir. L’Ajuntament valora positivament el control fet aquest estiu i assegura que el model ha arribat per quedar-se. 

Foto: Pau Masó


Més visitants que es van quedar amb les ganes, que no pas que es van banyar. Aquest és el balanç d’aquest estiu als gorgs de les Planes d’Hostoles. El municipi va ser un dels pioners, ja l’any passat, en fer pagar per poder-se banyar al riu i aquest estiu la mesura ha estat més necessària que mai. Mentre a espais no controlats com l’Alta Garrotxa es produïen aglomeracions, a les Planes les mesures feien efecte. En total 21.165 persones van accedir als gorgs del municipi garrotxí reservant hora i pagant tres euros. Però, n’hi va haver 35.000 que no ho van poder fer perquè els espais ja estaven plens. Segons el consistori, les dades demostren la necessitat de regular i mantenir les mesures per als pròxims anys. L’alcalde és Eduard Llorà.

 

El control d’accés als gorgs de les Planes s’ha fet juntament amb la Fundació Emys i l’afluència ha permès autofinançar la mesura. Durant l’estiu es van limitar les quatre gorgues del municipi a 200 persones al dia. Llorà explica que les mesures també han canviat el perfil dels visitants.

I on van les 35.000 persones?

Segons l’alcalde de les Planes, el municipi no ha de ser el responsable de les 35.000 persones que no van poder accedir als gorgs i de l’efecte col·lateral que poden haver ocasionat a altres municipis veïns. Creu que “no són l’organisme que s’ha de preocupar d’aquest tema”.

 

Ara, el model de les Planes comença a ser un exemple per com gestionar l’afluència de visitants a espais naturals. El consistori explica a Ràdio Olot que altres ajuntaments ja s’han adreçat al poble per conèixer el model que s’ha seguit aquest estiu.

Comparteix a: 

També et pot interessar

L’Ajuntament de Besalú incentivarà als ciutadans que facin una bona gestió de les seves deixalles

L’Ajuntament vol que totes aquelles persones que gestionen i separin bé els seus residus, pràcticament no hagin de pagar la taxa

El centre de reproducció del cranc de riu autòcton d’Olot serveix per salvaguardar l’espècie

Ho asseguren els tècnics que hi treballen i el Parc Natural de la Zona Volcànica de la Garrotxa

Estàs escoltant
Generació d'èxits


Volum