L'esport torna a activar-se: “El tancament no ha servit absolutament per res”

El món de l’esport veu molt positiu recuperar l’activitat esportiva, sobretot per als infants. El director de l’Institut d’Esports i Lleure d’Olot diu que el tancament ha passat factura, sobretot, mentalment. Miquel Roca explica que les instal·lacions esportives d’Olot permetran complir les restriccions d’aforament, tot i l’alta demanda. Els clubs hauran de controlar la capacitat i comprimir entrenaments per acabar abans de les nou de la nit. 

Els pavellons d’Olot (cedida)


Després de tres setmanes tancats, els pavellons del Pla de Llacs, la pista d’atletisme o els camps del Morrot tornen avui a obrir portes. Milers d’esportistes no professionals poden tornar als entrenaments amb un aforament del 50% en recintes exteriors i del 30% en espais tancats. El director de l’Institut Municipal d’Esports i Lleure d’Olot creu que el retorn de l’activitat esportiva és una bona notícia. Miquel Roca explica, però, que caldrà que els clubs comprimeixin els entrenaments per poder complir amb el toc de queda.

 

Roca diu que s’està treballant per aconseguir que l’horari de tancament sigui més tard de les nou o que els esportistes puguin tenir un permís per tornar a casa més tard i així complir amb els entrenaments.

Els camps del Morrot (Ràdio Olot)


Els clubs, responsables de controlar aforaments

L’Institut Municipal d’Esports i Lleure ja ha comunicat als clubs i entitats els aforaments de les instal·lacions esportives de la ciutat. Segons els càlculs, no farà falta habilitar nous espais per cobrir la demanda. Els mateixos clubs seran els responsables de controlar el compliment de les capacitats.

 

El tancament “no calia”

Segons Roca, el retorn de l’esport és, sobretot, una necessitat mental. Defensa que el tancament “no calia”, ja que les instal·lacions són espais segurs.

 

Les instal·lacions esportives d’Olot tornen a obrir portes aquest dilluns, però ho fan sense competició ni públic. El pla de desescalada marca que el retorn dels partits i lligues no serà fins a principis de l’any que ve. Des del sector creuen que, tot i la situació, és bo tenir un marge de temps per entrenar abans de tornar a competir.

 

Respon