L'exposició ‘Amnistia Ara' d'Òmnium recull més de 250 signatures a Olot

La mostra es va instal·lar aquest diumenge davant l’església de Sant Esteve. Hi han instal·lat 200 cel·les amb fotografies i bolígrafs que representen els barrots. La iniciativa busca seguir recollint signatures en favor de l’amnistia per als “presos polítics”.

Foto: ACN


La campanya ha tingut una bona rebuda a Olot, malgrat que el confinament perimetral ha impedit que els visitants d’altres pobles poguessin participar de la iniciativa i signar. Abans de la firma per l’amnistia, la persona que col·labora amb la causa retira un bolígraf d’una de les cel·les i d’aquesta manera simbolitza que “s’allibera” part de la instantània. Després, s’emporta el bolígraf a casa. La presidenta d’Òmnium a la Garrotxa, Núria Bataller, ha explicat que confia poder recollir el màxim de signatures possibles a la comarca, tot i les circumstàncies actuals.

 

A l’exposició itinerant d’ahir es van recollir més de 250 signatures, però l’entitat ja n’acumula més de 300 des que va començar la campanya. Estan a l’espera de poder tenir més punts de recollida de signatures, ja siguin botigues o espais físics. El confinament municipal no hi ajuda, però des de l’entitat ja han avançat a Ràdio Olot que quan s’aixequin les restriccions es desplaçaran als municipis. De moment, Òmnium Cultural ha instal·lat un centenar de punts fixos arreu de Catalunya per recollir adhesions per l’amnistia i el dret a l’autodeterminació. L’objectiu és aconseguir el màxim de suport possible de la ciutadania per tal que l’estat espanyol “reconegui l’existència d’un conflicte polític a Catalunya.

 

One Response to “L’exposició ‘Amnistia Ara’ d’Òmnium recull més de 250 signatures a Olot”

  1. RICARD Massanella Pujolar

    Va ha tope 👍👏🏻👏🏻

    Respon

Respon