L’Hospital d’Olot comença a vacunar els seus sanitaris: “Veiem la llum al final del túnel”

Aquest dimecres ha començat el procés de vacunació que s’allargarà els pròxims dies. El centre vacunarà un 75% de la plantilla i s’ha començat pels professionals que tenen una major exposició al virus. Pels sanitaris es tracta d’un dia “molt esperat” i demanen a la població que faci com ells i es vacuni. 

Foto: Hospital d’Olot


 

És la veu de la cap d’infermeria de l’Hospital d’Olot i coordinadora de la vacunació al centre garrotxí, Carme Pastor. Per al col·lectiu dels sanitaris aquest dimecres ha estat un dia il·lusionant. Els professionals han rebut la vacuna amb esperança.

 

Foto: Hospital Olot


Un 25% dels treballadors no vacunar-se

L’Isabel, en Josep Maria i l’Espe han estat alguns dels primers dels 406 professionals de la Fundació de l’Hospital d’Olot que han demanat posar-se la vacuna. Només un 25% s’hi ha negat. Segons Pastor, part d’aquests professionals prefereixen esperar.

 

Segons la cap d’Infermeria, aquells professionals que no s’hagin vacunat seguiran treballant com fins ara, ja que les mesures anticovid no canviaran tot i la vacunació. En el primer dia s’han subministrat 180 dosis de la vacuna de Pfizer. S’ha començat pels equips de treball que tenen més risc com, per exemple, els treballadors de la unitat on hi ha ingressats els pacients amb covid, o els responsables de fer les proves PCR. S’espera que amb una setmana el centre garrotxí pugui vacunar tots els professionals que ho han demanat. La vacunació es fa a través de cinc equips d’infermeria del mateix hospital. Es preveu que els pròxims dies també es puguin vacunar els pacients ingressats de llarga estada i els tècnics de transport sanitari, a més dels treballadors de l’Agència de Salut Pública a la Garrotxa.

Respon