L’Hospital d’Olot ja ha detectat 36 càncers de còlon en quatre anys

El 2015 el centre garrotxí va instaurar un programa de cribratge que ha ajudat a detectar la malaltia entre els garrotxins. La participació del programa a la Garrotxa és alta en comparació a altres comarques. Tot i això, des del centre assenyalen que cal conscienciar del risc d’un càncer que és el segon més mortal entre els catalans. 


Aquest diumenge 31 de març s’ha celebrat el Dia Mundial contra el càncer de còlon. L’Hospital d’Olot ho ha fet fent públiques les últimes dades del programa de detecció de la malaltia que s’impulsa des del 2015 a la Garrotxa. L’última edició del programa ha permès detectar 14 càncers de còlon en els últims dos anys. En total, des del 2015, l’Hospital ja n’ha detectat 36. La coordinadora del programa de detecció precoç de càncer de còlon a la Garrotxa, la Rut Coromina, en fa una valoració positiva.

 

La participació en el programa de detecció del càncer de còlon és voluntària. S’envia una carta a les persones en més risc de patir-ne, és a dir a tota la població d’entre 50 i 69 anys. En l’últim programa impulsat des de l’Hospital d’Olot hi ha participat gairebé un 50% de les persones que s’han convidat.

 

Des de l’Hospital d’Olot i Comarcal de la Garrotxa alerten de la importància de detectar a temps el càncer de còlon. Actualment aquest tipus de càncer és el segon més mortal a Catalunya. Cada any se’n diagnostiquen més de 4.000 casos nous.

Respon