L’Hospital d’Olot no vol que la variant destrossi el bosquet

El centre garrotxí ha presentat una al·legació perquè el vial d’accés que es preveu construir es redueixi dràsticament, passi a ser “una via pacífica” i eviti la destrucció d’una zona boscosa utilitzada projectes terapèutics del centre. Els estudis de la futura infraestructura olotina projecten un braç amb quatre carrils i dues rotondes des de la rotonda de l’hospital fins a connectar amb la variant en el seu pas pel Pla de Sant Andreu.

Imatge d’una part del bosquet de l’hospital garrotxí (@hospiolot)


El bosquet és un espai situat al costat de l’accés principal de l’hospital i es va introduir fa anys com una zona més de l’equipament en la qual s’hi porten a terme algunes consultes i projectes terapèutics. Fa pocs dies, de fet, una vuitantena de famílies hi van plantar el plançó que se’ls va regalar quan van donar llum, en el marc del projecte ‘Un nadó, un arbre’. El bosquet, però, està amenaçat per la construcció de la variant d’Olot, concretament per un ramal d’accés a la futura carretera que passaria justament pel mig de l’espai natural de l’hospital garrotxí. Per això, el centre ha presentat una al·legació. Ho explica el gerent de la Fundació de l’Hospital d’Olot, Josep Maria Padrosa.

 

Els plànols de Territori on apareix el vial d’accés que destruiria el bosquet 


El vial d’accés connectaria la rotonda de l’Hospital amb la sortida Olot oest de la variant. Suposaria la desaparició del bosquet i la construcció de dues rotondes i un tram de dos carrils per banda que aniria a desembocar a la zona d’aparcament que hi ha a l’entrada de l’hospital. L’Agrupació Naturalista de la Garrotxa, impulsora també de la recuperació del bosquet, creuen que els projectes que s’hi porten a terme han d’ajudar a generar consciència. Una de les seves membres és Tura Puntí.

 

El bosquet de l’Hospital d’Olot i Comarcal de la Garrotxa és una de les poques rouredes de roure pènol que queden a Catalunya. El futur d’aquest espai està en mans del Departament de Territori que preveu respondre abans de l’estiu les al·legacions presentades en el projecte de la variant, entre elles, la de l’Hospital d’Olot.

 

Plànol de la variant, al seu pas per darrere l’Hospital d’Olot, on també es veu el vial d’accés a l’equipament garrotxí 

2 Responses to “L’Hospital d’Olot no vol que la variant destrossi el bosquet”

  1. sergi batlle llagostera

    Ja era hora que algun organisme “amic” de tothom es pronunciés contra una nova amenaça ecològica comarcal.

    Respon
  2. sergi batlle llagostera

    Ja era hora que una entitat “amiga” de tothom es pronunciés contra una nova i desproporcionada amenaça ambiental a la comarca!

    Respon

Respon