Lligues a una sola volta? Les federacions catalanes treballen per modificar els formats de les seves competicions

Tot i que lluiten perquè pugui ser abans, assumeixen que les competicions no es reprendran fins al gener. Algunes, com la de futbol, es plantegen que les lligues es disputin a una sola volta.

Els camps del Morrot, a Olot (David Planella)

N’ha parlat el vicepresident de la Federació Catalana de Futbol (FCF) i delegat territorial a Girona, Jordi Bonet, al ‘Tercer Temps’ de Ràdio Olot. El govern de la Generalitat no permetrà el retorn de les competicions esportives fins a l’últim tram de la desescalada, ja al mes de gener, i els tècnics de la FCF treballen per adaptar les lligues a un calendari més curt, de només sis mesos. Per això, Jordi Bonet diu que es plantegen reduir les competicions a una sola volta.

 

En el cas de la Federació Catalana de Futbol, quan el govern de la Generalitat va obligar a aturar les competicions, només s’havien disputat dues jornades a Primera, Segona i Tercera Catalanes, i a Preferent i Primera femenines; una a Quarta Catalana i a Divisió d’Honor i a Preferent de futbol base, i cap a la resta de competicions formatives. La intenció de la FCF era poder tornar a jugar partits el 5 de desembre, però ara assumeix que no ho podrà fer. De totes maneres, Jordi Bonet diu que continuen treballant de la mà de la Unió de Federacions Esportives de Catalunya (UFEC) per pressionar el govern i poder avançar terminis.


“No sé com s’ho faran les federacions”

El mateix passa amb la resta de federacions esportives de Catalunya, que tenen les competicions aturades i hauran de refer els formats de les seves lligues de cara al gener. El president del Vòlei Olot i responsable de l’Institut Municipal d’Esports d’Olot, Miquel Roca, creu que no serà fàcil.

 

Abans de l’aturada, només havien començat algunes lligues de futbol, vòlei i hoquei patins. Des d’aleshores, tan sols han pogut continuar dempeus les competicions d’àmbit estatal. En el cas de la Garrotxa, els únics equips que han jugat i que ho podran continuar fent són el Vòlei Olot, de Primera Divisió, i la UE Olot, de Segona B de futbol. La resta, com a mínim, des d’aquest dilluns es poden tornar a entrenar amb la mirada fixada al mes de gener.


Recupera el ‘Tercer Temps’ d’aquest dilluns

Respon