En directe
Cocktail Class
amb Ràdio Olot

L’Observatori del Paisatge reivindica i commemora la pedra seca com a tècnica sostenible de construcció

Ho fa amb una exposició que s’ha inaugurat a Olot aquest cap de setmana a l’Hospici
| 22 de març de 2021
L’Observatori del Paisatge reivindica i commemora la pedra seca com a tècnica sostenible de construcció

Ho fa amb una exposició que s’ha inaugurat a Olot aquest cap de setmana a l’Hospici. A través de la mostra es posa en valor una tècnica que, des de l’Observatori, qualifiquen de “vigent”. Asseguren també que falten professionals que promocionin l’ús d’aquestes construccions després que les administracions hagin fet el pas de catalogar-la i protegir-la.

Imatge de l'exposició (Observatori del Paisatge)


A la Garrotxa s’han registrat més d’un centenar de construccions de pedra seca, sobretot ubicades al Parc de Pedra Tosca de les Preses i en algunes zones de les Planes d’Hostoles. A través de l’eina Wikipedra, l’Observatori del Paisatge fa més de deu anys que elabora un inventari que ja compte amb 27.000 registres a tot Catalunya. Ara, l’ens també vol difondre l’ús de la pedra seca a través d’una exposició. Un dels tècnics de l’Observatori, Jordi Grau, explica que la mostra busca reivindicar una tècnica “sostenible” i “vigent”.

 

Segons Grau, les administracions estan catalogant i protegint les construccions de pedra seca, però falta un teixit de professionals que impulsin l’ús actual de la tècnica.

 

Per difondre aquesta arquitectura tradicional declarada patrimoni cultural immaterial de la UNESCO el 2018, l’Observatori impulsa una exposició. Es tracta d’una mostra on s’explica a través de mapes, gràfics i fotografies la tècnica de la pedra seca i que des d’aquest cap de setmana es pot veure a Olot. La mostra es podrà visitar fins al 2 de maig a la Sala 15 del Museu Comarcal de la Garrotxa i després seguirà la seva itinerància per Catalunya.

Comparteix a: 

També et pot interessar

L’Ajuntament de Besalú incentivarà als ciutadans que facin una bona gestió de les seves deixalles

L’Ajuntament vol que totes aquelles persones que gestionen i separin bé els seus residus, pràcticament no hagin de pagar la taxa

El centre de reproducció del cranc de riu autòcton d’Olot serveix per salvaguardar l’espècie

Ho asseguren els tècnics que hi treballen i el Parc Natural de la Zona Volcànica de la Garrotxa

Estàs escoltant


Volum