Mobilitat sostenible i autoconsum: Bassols Energia fa un pas més en l'energia verda

L’empresa garrotxina ha instal·lat el seu primer carregador de vehicles a Santa Pau i diu a Ràdio Olot que treballa per instal·lar-ne a cases particulars. La companyia també té interès a fomentar l’autoconsum industrial i crear comunitats energètiques. 

El punt de recàrrega de Bassols a Santa Pau (Bassols Energia)


Des del passat mes d’octubre, l’elèctrica garrotxina ha començat a caminar en el món de la mobilitat sostenible. Per primera vegada, Bassols Energia ha instal·lat un carregador públic i gratuït de vehicles elèctrics. Ha estat a Santa Pau i això ha obert un nou camí que ja ha despertat l’interès d’altres ajuntaments. Es tracta d’un punt de càrrega semiràpid de 22 kW i que l’ajuntament va demanar a l’empresa. El cap de gestió d’energia i mercats de Bassols Energia, Miquel Bosch, diu a Ràdio Olot que no s’ho van pensar dues vegades a l’hora de valorar la demanda del consistori.

 

A més dels carregadors públics, Bassols també vol entrar al mercat domiciliari. Per això està treballant per oferir carregadors per a particulars. Una línia que encaixa amb una altra branca de l’elèctrica: l’autoconsum. Des de fa tres anys, Bassols i Wattia Innova treballen plegades per la instal·lació de bateries elèctriques d’ús domèstic. Bosch explica que la companyia vol seguir fent passos endavant en aquesta línia i treballa per oferir instal·lacions sostenibles a particulars i també portar l’autoconsum a les empreses.

 

Bosch diu que, en la línia de fomentar l’autoconsum domèstic, ja estan col·laborant amb el projecte HolaDomus, una iniciativa de l’Ajuntament d’Olot per a la transformació energètica dels habitatges. Explica que estan intentant portar a terme alguna línia d’ajuda per aplanar el camí dels particulars en la transició energètica.

 

Respon