Montagut i Oix desconfina la seva festa major

Després de dos anys, els actes tornen al carrer amb totes les mesures anticovid. Aquest cap de setmana hi haurà cercavila dels gegants del poble, concerts amb Di-Versiones, el pregó de festa i activitats infantils i populars. A la Canya, finalment, han decidit ajornar la festa a causa de la previsió de mal temps. Pel mateix motiu també s’ha ajornat el concert de Gertrudis a Olot. 

Cartell de la festa de Montagut


La pandèmia va fer que l’any passat la festa del Roser de Montagut s’hagués de celebrar des del campanar. El grup de joves del poble va instal·lar altaveus a dalt l’església perquè el poble pogués sentir els concerts o actuacions que es van fer a casa. Un any després, la que va ser la primera festa de poble confinada, torna a una certa normalitat. Els actes han tornat al carrer i es recupera la música en viu. Des d’avui i fins dilluns, Montagut i Oix viurà una festa major més presencial del que es va viure l’any passat. El regidor de Festes del poble, Arnau Vilar, explica a Ràdio Olot que han fet allò que han permès les restriccions.

 

La festa major de Montagut començarà aquest divendres a la tarda amb el repic de campanes i el pregó de festa a càrrec de l’hereu i la pubilla. També divendres hi haurà el primer grup musical: The Tyets actuarà al casal cultural amb un aforament màxim de 500 persones assegudes. També ho farà Di-Versiones dissabte amb un doble concert.

 

A més de la música en viu, Montagut i Oix també han preparat activitats infantils, un espectacle d’humor o una cercavila amb la faràndula del poble. Dilluns es posarà punt i final a la festa major amb un berenar a la font del Cos i diverses activitats per als més petits. La majoria d’actes, però hauran d’estar pendents del cel, ja que hi ha previsió de pluja durant el cap de setmana.

Festa suspesa a la Canya

A la Canya, també havien de celebrar la festa major, però han decidit ajornar-la. Un dels membres de la comissió de festes és en Josep Vilanova.

 

La comissió havia preparat una diada de concerts amb Orquestra Neon, Animal Dj i discjòqueis del poble. Està previst que es facin les actuacions a finals de maig o principis de juny. El que de moment es manté en peu és la Fira de l’1 de maig a Olot. L’Ajuntament, però, ha suspès també per la previsió de pluja, el concert que havia de fer Gertrudis a la plaça de Braus. L’actuació es farà a l’octubre, coincidint amb la Fira de Sant Lluc.

 

Respon