En directe
L'Informatiu
amb Roger Isern

Olot 1 - Llagostera 0: una victòria d'orgull per creure en la permanència

L'Olot supera el Llagostera amb un gol de Juan Delgado a la primera meitat i guanya vida a la classificació
| 21 de març de 2021

L'Olot supera el Llagostera amb un gol de Juan Delgado a la primera meitat. Els garrotxins han fet una de les millors primeres parts de la temporada i han sabut patir a la segona amb el suport de l'afició. Pol Ballesté ha salvat l'ocasió més clara dels visitants i tot l'equip s'ha buidat en defensa per conservar la victòria. L'Olot té 18 punts i s'enganxa al tren de la permanència a Segona RFEF.

L'Olot celebra el gol de Juan Delgado (UEO)

Així ho vam viure a Ràdio Olot

Escolta el muntatge musical a l'inici del 'Tercer Temps'

Victòria coral, molt treballada, d'un Olot que ha sabut fer tots els papers de l'auca per aconseguir tres punts clau en el derbi. A la primera part, l'equip olotí ha sigut molt superior al Llagostera, i a la segona s'ha sabut defensar bé per mantenir l'avantatge. L'1-0 és un resultat just, vist pels dos entrenadors: Gabri Garcia i Oriol Alsina.

L'Olot ha fet una gran primera part. Ha tingut el domini de la possessió de la pilota i l'ha fet circular amb rapidesa, sense que el Llagostera li pogués treure. I això que Gabri tenia les baixes importants d'Eloi Amagat, sancionat, i Pedro, lesionat. Però, al seu lloc, Álvaro Salinas i Pol Prats han actuat de mitjapuntes i han sorprès més d'una vegada a la defensa visitant. Precisament Salinas ha estat l'autor de l'assistència del gol de Juan Delgado. Al minut 34, l'un ha trobat a l'altre amb una gran passada filtrada que ha superat la defensa i que ha aprofitat Delgado per marcar l'1-0 davant de Marcos Pérez.

A la segona meitat, Oriol Alsina ha canviat les bandes de l'equip. Ha buscat un canvi de xip en el Llagostera i l'ha trobat, però no n'ha fet prou per empatar, tot i tenir més pilota i generar més arribades a l'àrea de Pol Ballesté. El porter de l'Olot ha tingut poca feina, però ha estat absolutament determinant al minut 33, quan ha tret una gran mà per evitar l'1-1 de Sascha. El Llagostera s'ha fet un fart de servir córners i faltes laterals sense èxit. Fins i tot ha tingut un xut de falta directa a l'últim minut que ha picat Sergio Cortés i que ha sortit fregant l'escaire. L'Olot també hauria pogut sentenciar, però no s'ha decidit a xutar en els últims metres. Gabri ho entén i creu que el més important és que l'equip ha sabut patir per guanyar.

18 punts

L'Olot ha tancat la penúltima jornada de la primera fase amb 18 punts. Són dos menys que els que té l'Espanyol B, el rival de diumenge que ve. Si guanyen, els olotins deixaran la cua de la classificació i avançaran el filial periquito. Però això serà la setmana que ve. Ara l'Olot mereix degustar una victòria que feia quatre setmanes i tres jornades que no assaboria i que li permet superar el coeficient de punts de dos equips del subgrup valencià, l'Oriola i el València Mestalla.

El retorn de l'afició

Feia més d'un any que l'afició de l'Olot no podia entrar a l'Estadi Municipal. Avui uns 400 socis hi han tornat amb totes les mesures de seguretat i han empès l'equip cap a la victòria.