Olot aprovarà aquest desembre els nous pressupostos amb retallades a cultura i promoció de la ciutat

L’equip de govern ha decidit deixar d’organitzar el Festival Veus, la Fira Orígens, l’Olotx2 i la Fira de l’Embotit. Tampoc s’implementarà el nou model de residus i hi haurà projectes culturals que es veuran afectats. 

Els nous pressupostos aniran a votació aquest desembre (arxiu)


Les àrees d’educació, benestar social, ocupació, i les subvencions a entitats són els únics capítols que es mantindran o pujaran, tota la resta es veuran afectats. Després de veure com la ciutadania frenava l’augment del 14% de l’IBI, l’Ajuntament s’ha vist obligat a retallar el pressupost inicial que va presentar el passat mes d’octubre. Segons ha avançat Olot Televisió i ha confirmat Ràdio Olot, les àrees més afectades seran cultura i promoció de la ciutat. En aquesta última àrea, el primer tinent d’alcalde, Estanis Vayreda, explica que hi haurà quatre fires que l’any que ve no es faran.

 

La retallada a l’àrea de promoció de la ciutat serà del 30%, 200.000 euros menys. Vayreda assegura que la voluntat és intentar recuperar les fires l’any 2021.

La principal inversió en equipaments seguirà sent l’Espai Cràter

L’àrea de cultura, la implementació del nou model de gestió de residus i la inversió en barris seran altres partides que es veuran afectades. El que no es modificarà serà la inversió per a l’Espai Cràter. Vayreda explica per què.

L’equip de govern vol portar els nous comptes a aprovació al ple d’aquest mes de desembre. D’aquesta manera s’evitaria entrar al 2020 amb uns pressupostos prorrogats.

 

2 Responses to “Olot aprovarà aquest desembre els nous pressupostos amb retallades a cultura i promoció de la ciutat”

  1. isabel REY

    YO ME PREGUNTO SI ESTOS AÑOS ATRAS SE HACIAN TODAS ESTAS COSAS QUE AHORA SE RECORTAN CON LOS MISMOS IMPUESTOS BUENO LOS MISMOS NO POR QUE AHORA SUBEN EL IBI Y LAS BASURAS ME QUIEREN DECIR ADONDE VAN A IR BUENO SUPONGO QUE LOS COMERCIANTES DE OLOT Y LOS RESTAURANTES ALGO TENDRAN QUE DECIR AL SEÑOR ALCALDE RECORDARLE QUE LOS BARRIOS PAGAN LOS MISMOS IMPUESTOS ESPERO QUE NO NOS DEJEN TIRAOS ALA HORA DE LA LIMPIEZA Y DE PONER SAL POR QUE HOY YA HELO Y MI BARRIO ES LOS PISOS DE LA GARROXA PARA QUE SEPA DONDE ESTA MAS CONOCIDO COMO LOS PISOS DE LOS MOROS

    Respon
  2. Manel

    La restricció puja a200 mil €, si es treu l’aportacio A la Fundació Fiber que es de 180 mil, que molt poca gent sab, es molt exclusiva en relació al benefici no es podria resoldre ?

    Respon

Respon