Olot arregla la zona sud dels horts del volcà Montsacopa

Es tracta d’un primer espai on s’ha instal·lat un rec, armaris per guardar les eines i s’ha retirat vegetació i residus abandonats des de feia temps. Després de tres anys, s’han reordenat 17.000 metres quadrats perquè, ara, es pugui cultivar la terra volcànica. L’Ajuntament té la intenció de seguir ordenant altres zones d’horts que hi ha al volcà. 

Foto: Pau Masó


D’un espai descontrolat, amb barraques, residus i tanques, ara s’ha passat a una zona oberta i ordenada. Sense vegetació ni instal·lacions que molestin la vista, la zona sud del volcà de Sant Francesc ha quedat neta i a punt per ser cultivada. L’espai dels horts que queda al costat del camí del viacrucis ha canviat completament d’imatge. L’arquitecta responsable del projecte, Mireia Torras, explica els treballs que s’hi ha fet.

 

En una primera fase iniciada el 2018 també es va fer arribar un sistema de rec i es van instal·lar armaris i tanques poc visibles. Durant aquests tres anys, s’han retirat 250 metres cúbics de residus varis i s’han netejat més de 170 metres quadrats de coberts i andròmines. El regidor de via pública de l’Ajuntament d’Olot, Aniol Sellabona, diu que la intenció és seguir actuant en més horts que hi ha al volcà.

 

De moment, s’ha acordat deixar l’espai d’horts obert, tot i la presència de conills i la intrusió, a vegades, de persones. Ara serà qüestió dels propietaris i del mateix ajuntament d’impulsar el cultiu d’aquests espais de terra volcànica. Els treballs fets fins ara han tingut un cost de 12.000 euros per l’Ajuntament.

Respon