Olot celebrarà el Sant Jordi amb un Firal descafeïnat

Aquest divendres només hi haurà una desena de parades dels sectors professionals (floristeries, editorials i llibreries). No hi haurà entitats ni formacions polítiques i la pandèmia farà que l’ambient sigui molt diferent del d’altres anys. Tampoc s’han organitzat activitats al carrer i s’habilitarà un circuit d’entrada i sortida per a accedir a les parades. 

Foto: Pau Masó


El Sant Jordi es tornarà a celebrar el 23 d’abril després de l’ajornament a l’estiu de l’any passat. Aquest serà el primer pas per recuperar una tradició que la pandèmia ha deixat tocada. Tot i recuperar el dia, la ciutat d’Olot no podrà recuperar l’ambient que hi havia en un dels dies més bonics de l’any. La celebració tornarà al Firal, però ho farà només amb set parades. Ho explica el regidor de Promoció Econòmica, Estanis Vayreda.

 

Per accedir a les parades hi haurà circuïts d’entrada i sortida marcats amb balles i cintes. També es posarà gel hidroalcohòlic a disposició dels ciutadans. Al Firal hi haurà les parades de la Llibreria Drac, llibreria Planella, l’Abacus, la Floristeria Sandra, Edicions Bassegoda, Editorial Oliveras i Natura Flors. Més enllà del passeig olotí, també hi haurà parada davant els establiments de la Llibreria Arcadia, la Llibreria Irene i la Casa Carlicus. El que no hi haurà seran activitats al carrer.

 

Les parades del Firal s’instal·laran de nou del matí fins a les vuit del vespre. Malgrat l’absència de molts altres protagonistes del Sant Jordi olotí, les roses i els llibres tornaran a passejar-se per tota la ciutat en el seu dia assenyalat.

Respon