Olot Cultura veu com una “injecció d’aire” la reobertura del sector

Creuen que és bo que la cultura pugui tornar. El seu director diu a Ràdio Olot que “no s’ha entès” el tancament i que el govern haurà après que el sector no és un focus de contagi. Ricard Sargatal també explica que les activitats culturals tornen tal com estaven previstes a la programació, i que les propostes suspeses es recuperaran al primer trimestre de l’any que ve. 

Foto: Pau Masó


 

D’aquesta manera valora la reobertura de teatres, cinemes i sales de concerts, el màxim representant de l’Institut de Cultura d’Olot. Ricard Sargatal diu a Ràdio Olot que la reobertura permet “agafar aire” després de tres setmanes d’inactivitat. Sargatal creu que el sector és un espai segur i que el tancament no ha estat justificat.

Un retorn instantani

Els equipaments culturals ja poden obrir a partir d’aquest dilluns, però ho han de fer amb una limitació del 50% i de 500 persones màxim. Les biblioteques també podran recuperar la seva activitat i igual que els museus tindran un aforament del 50% durant el primer tram de la desescalada. Són mesures amb les quals el sector ja hi havia conviscut abans del tancament i això, segons el director d’Olot Cultura, permet que el retorn sigui instantani.

 

La primera activitat cultural que se celebrarà a Olot després del tancament de la cultura, serà aquest vespre. La Biblioteca acollirà una nova cita de ‘L’hora del conte’. La reobertura també permetrà gaudir, a partir de dijous, del festival El Petit Format que se celebrarà fins al diumenge i serà el primer certamen olotí del postconfinament cultural d’aquesta tardor.

Respon