Olot nomena ambaixadora Anna Navarro: “Quan connectes amb el teu país, no pots demanar res més”

Es tracta d’una de les dones més influents en el món de la tecnologia, segons la revista Analytics Insight. Navarro viu als Estats Units, però manté família a Olot i Catalunya. Ha assegurat que és un orgull tornar a connectar amb el lloc on va néixer i ha animat a les joves de la Garrotxa a formar-se i estudiar. 

Anna Navarro al costat de l’alcalde d’Olot, Pep Berga (Ajuntament d’Olot)


Des del mes de desembre el nom d’Anna Navarro ha circulat per molts mitjans garrotxins, catalans i internacionals. La revista Analytichs Insight, dedicada al món de la tecnologia, la va reconèixer com la dona més influent del món en el sector tecnològic l’any 2020. Segons ella mateixa, aquest reconeixement ha fet que des de llavors hagi concedit entrevistes a periodistes de tot el món i ja l’hagin convidat a congressos d’arreu del planeta.

 

Anna Navarro Descals va néixer a Olot el 1968 i viu a Califòrnia. És la vicepresidenta de l’empresa NetApp, ubicada a Silicon Valley i líder al món de l’emmagatzematge de dades. Navarro es va llicenciar en Filologia a Barcelona; va viure a Berlin, on va cursar Filologia Alemanya i des del 1992 es va instal·lar als Estats Units. Abans d’entrar al món tecnològic, va crear una empresa de traduccions i després va fer el salt, primer a Cisco, i ara a NetApp, on treballa des de fa deu anys. Per l’empresària olotina, és un orgull poder ser ambaixadora de la ciutat on va néixer.

 

Cada quatre o cinc mesos Anna Navarro ve a Catalunya per seguir veient família i amics. La nova ambaixadora d’Olot envia aquest missatge a les joves de la Garrotxa.

 

Anna Navarro s’ha convertit en la 25a ambaixadora de la ciutat d’Olot. Es tracta d’un títol que busca donar a conèixer la ciutat al món i que, fins al dia d’avui, s’ha atorgat a 11 dones i 14 homes.

 

Respon