Pere Vilà presenta la dimissió a la Secretaria General de l'Esport per les restriccions del govern al sector esportiu

El garrotxí era el representant territorial de l’Esport a les comarques de Barcelona i la Catalunya Central. Ha deixat el càrrec “en un acte de rebel·lió personal, política i estructural”.

Pere Vilà, en una imatge de la Federació Catalana de Futbol


Amb aquesta piulada al seu compte de Twitter personal, Pere Vilà anunciava que havia presentat la dimissió com a representant territorial de l’Esport a les comarques de Barcelona i la Catalunya Central. El jurista especialista en dret esportiu ha discrepat del govern per les restriccions que ha imposat al món de l’esport i ha decidit marxar de la Secretaria General de l’Esport. El castellfollitenc ha treballat en els últims mesos en la confecció dels protocols que havien de fer possible una represa segura de l’esport i sempre s’ha mostrat a favor de mantenir la pràctica esportiva a tots nivells i amb la màxima seguretat possible.

Les últimes restriccions, que han fet tancar pavellons, gimnasos i tot tipus d’instal·lacions esportives cobertes (excepte piscines), han estat la gota que han fet vessar el got. A banda, les competicions esportives catalanes estan aturades des del mes d’octubre (alguns esports no havien ni començat) i els clubs s’han trobat amb canvis de normatives constants que els han dificultat fins i tot els entrenaments. Ara només es poden entrenar els clubs federats que utilitzen instal·lacions a l’aire lliure; en espais tancats tan sols ho poden fer els equips que pertanyen a categories d’àmbit estatal. A la Garrotxa, són la Unió Esportiva Olot de Segona B, els grups de competició del Club Patinatge Artístic Olot i els primers equips del Club Tennis Taula Olot i el Vòlei Olot.

Respon