Petit comerç o grans superfícies: el model es posa a debat al ple municipal d'Olot

El model del comerç d’Olot es posa a debat. Els grups polítics del consistori han evidenciat divergències en l’últim ple municipal on s’ha votat una moció del PSC que buscava frenar l’arribada d’una gran superfície a la ciutat. ERC, la CUP i els socialistes hi han donat suport. Junts per Catalunya hi ha votat en contra argumentant que l’arribada d’una nova gran marca reforçaria la capitalitat i generaria nous llocs de treball, a més d’ingressos per l’Ajuntament. 

El ple municipal d’aquest dijous va tornar a ser telemàtic (Ajuntament d’Olot)


La comercialització d’una parcel·la a prop de l’Hospital d’Olot per la possible arribada d’una gran superfície ha tornat a generar debat al ple municipal, però aquest dijous ho ha fet amb més profunditat. El text presentat pel PSC reclamava que l’Ajuntament no pogués vendre parcel·les pròpies per la instal·lació de grans superfícies, però ha acabat sent un debat sobre el model de comerç que ha de tenir la ciutat. L’equip de govern s’ha mostrat a favor de l’arribada de grans marques que reforcin la capitalitat, frenIn la fugida de consumidors, aportIn llocs de treball i ingressos per l’Ajuntament. El primer tinent d’alcalde és Estanis Vayreda.

L’oposició, en contra de grans superfícies

Per part de l’oposició, ERC ha admès que la qüestió és un “dilema”, però s’ha mostrat més favorable a afavorir el centre d’Olot, abans que les grans superfícies perimetrals. Una de les regidores és Yolanda Suescun.

 

Pel que fa al PSC, autor de la moció, ha criticat la facilitat que ha posat l’Ajuntament per la possible arribada d’una gran superfície. El seu portaveu, Josep Guix, ha remarcat que al centre d’Olot hi ha locals tancats i ha defensat el petit comerç.

 

Per part de la CUP, el seu portaveu Lluís Riera ha demanat una moratòria per a les grans superfícies, ha defensat la necessitat d’impulsar polítiques que fomentin el petit comerç  i ha criticat la concentració de supermercats que hi ha a Olot.

 

La moció presentada pel PSC ha servit per mostrar les posicions de cada grup respecte al model de comerç que ha de tenir Olot, però no ha frenat la comercialització de la parcel·la que podria acollir aviat una nova gran superfície. Es tracta d’un espai ubicat al costat de l’Hospital d’Olot de 1.300 metres quadrats que l’Ajuntament ha cedit a l’Institut Català del Sòl perquè la pugui vendre a qui vulgui. L’equip de govern també ha afirmat que aquest intercanvi està previst que beneficiï la ciutat en noves promocions d’habitatge públic que es puguin desbloquejar amb propietats de l’INCASOL.

 

Respon