Posar al dia el barri de Montolivet d’Olot val set milions d’euros

És el preu que ha posat l’Ajuntament al paquet de mesures que necessita el barri olotí. El consistori preveu començar a actuar-hi el 2022 a l’espera d’un pla constructiu que arribarà l’any que ve i serà el full de ruta de les inversions que fan falta a una zona que es va construir fa més seixanta anys. 

El bari olotí de Montolivet o també conegut com a Sant Pere Màrtir (Ajuntament Olot)


Arreglar l’asfalt dels carrers, renovar l’enllumenat, millorar l’accessibilitat d’alguns espais, el clavegueram, soterrar els cables elèctrics o fer plataforma única a tot el barri. Són algunes de les millores que necessita Montolivet i que ara l’Ajuntament d’Olot ha pressupostat. Les necessitats han sortit de diferents trobades amb els veïns que han servit per tenir un primer document com a punt de partida d’un projecte constructiu per renovar un dels barris més antics de la ciutat. La idea és que el 2021 Sant Pere Màrtir tingui un Pla de Renovació que ordeni les actuacions més urgents i detalli les millores. Segons l’alcalde d’Olot, la factura per posar al dia el barri olotí puja a set milions d’euros. Per això, Pep Berga, diu que a partir d’ara caldrà anar-hi dedicant part del pressupost.

 

Per als veïns, la renovació del barri és més que necessària i valoren positivament que l’Ajuntament hagi començat a fer passos en aquest sentit. La presidenta de l’associació de veïns és Clara Casanovas.

 

La renovació del barri de Montolivet no començaria fins al 2022. S’espera que aquest any ja s’hagi redactat el pla constructiu que es contractarà aviat i que costarà 105.000 euros. Una empresa tindrà cinc mesos per redactar aquest document que marcarà el camí a seguir per la reforma del barri. Una reforma que, segons Berga, també hauran de pagar, en una petita part, els veïns.

 

El barri de Montolivet d’Olot es va construir entre el 1951 i el 1956. Compta amb 332 edificacions residencials i va ser urbanitzat de la mà dels arquitectes Joaquim Masramon i Ignasi Bosch amb un esquema de ciutat jardí. L’Ajuntament preveu també millorar altres barris, però amb actuacions més puntuals.

Respon