Quatre de cada deu ingressats per covid a l’Hospital d’Olot han estat a la tercera onada

Des del centre asseguren a Ràdio Olot que ha estat la més llarga de les tres que s’han viscut fins ara. Des d’inici del 2021 fins a finals de març, més de 200 persones van ingressar per covid a l’hospital garrotxí. Segons el centre, la variant britànica ha estat la gran protagonista, però no s’han detectat casos més greus. 

Foto: Pau Masó


La setmana passada, l’Hospital d’Olot va donar per tancada la tercera onada, amb l’inici, pràcticament instantani, de la quarta. Sense temps ni per mirar enrere, el centre ja ha detectat un nou repunt d’ingressos que evidencien l’arribada d’un nou període de creixement que comença sense poder fer net de la que ha estat l’onada més llarga de les tres que s’han viscut fins ara. Segons el director mèdic de l’Hospital d’Olot, Juame Heredia, la tercera ha estat “l’onada de la variant britànica”.

 

Els últims dies han aparegut estudis que indiquen que la variant britànica, a part de ser més infecciosa, també provocaria casos més greus. Segons Heredia, a l’Hospital d’Olot no han detectat aquest fet.

 

A l’Hospital d’Olot, la tercera onada ha estat la més llarga de les tres: va durar tres mesos. Es va iniciar a principis de gener amb un brot a l’hospital i s’ha allargat fins aquest mes de març. Això ha fet que un 40% dels 570 ingressats que ha registrat el centre des de l’inici de la pandèmia, hagin estat en aquest període.

Respon