Quatre sessions, plaça tancada i 250 espectadors: així serà el ball de Corpus de la Faràndula d'Olot

L’Ajuntament d’Olot confirma que la faràndula ballarà per Corpus. Tal com ja us va avançar Ràdio Olot, es tancarà perimetralment la plaça major amb capacitat per a un mínim de 250 persones. Es faran dues sessions dissabte i dues més diumenge. Si l’evolució de la pandèmia ho permet, també està previst ballar la Sardana de Corpus. Els balladors ja han començat els assajos amb tot de mesures anticovid. 


Si la covid ho permet, la faràndula d’Olot tornarà a sortir al carrer més d’un any i mig després. La pandèmia va obligar a suspendre la diada de Corpus i les Festes del Tura del 2020 i els olotins no han tornat a veure els Gegants, Nans i Cavallets des del setembre del 2019. El regidor de Festes, Agustí Arbós, creu que aquest any la ciutadania es mereix tornar a gaudir d’un dels elements més emblemàtics de la ciutat.

 

Corpus se celebrarà el 5 i 6 de juny. Per poder ballar, s’ha pensat en un dispositiu que tancarà la plaça major amb un aforament limitat de mínim 250 persones assegudes. Es faran quatre sessions, dues dissabte (a les sis de la tarda i les vuit del vespre) i dues diumenge (a les deu i les dotze del matí). Per assistir-hi, els olotins hauran de retirar una entrada gratuïta a través de la pàgina web d’Olot Cultura. A més del dispositiu de la plaça, també s’ha establert un protocol per als assajos dels balladors. Ho expliquen el cap de Geganters, Aniol Massegur, i el cap de cavallets, Albert Plana.

 

Per Corpus no hi haurà cercavila, però si s’espera que hi pugui haver la tradicional sardana. Es preveu que aquest mes de maig hi hagi canvis en els protocols de Salut per poder-la ballar. Si és així, es farà en la sessió del diumenge a les dotze. Tal com ja es va anunciar el 2019, també s’aplicarà el nou reglament de la faràndula que farà que per primera vegada, els cabeçuts i cavallets també ballin per Corpus. D’aquesta manera, la d’aquest 2021 serà una diada especial i històrica, també perquè es compliran 500 anys del primer ball que va fer el Gegant d’Olot a la ciutat.

Respon