Ràdio Olot tanca una temporada inoblidable

La sentència del judici del procés, el temporal Glòria i ara el coronavirus han posat a prova l’emissora, que s’ha reivindicat com més necessària que mai. Ha potenciat la seva vocació de servei públic amb informació a l’instant tant per la ràdio com per internet. El web radiolot.cat ha crescut un 119% aquest 2020.


Ni els professionals que treballen a Ràdio Olot ni els oients que l’escolten no oblidaran aquesta temporada 2019-2020. Han estat més connectats que mai. Tres capítols tan potents com la sentència del judici del procés a la tardor, el temporal Glòria a l’hivern i el coronavirus a la primavera han marcat l’agenda informativa del curs i han obligat Ràdio Olot a centrar tots els esforços en la informació, sense oblidar mai l’entreteniment que també la caracteritza. Hi ha hagut canvis en la programació, més directes que mai i entrevistes constants als protagonistes. L’emissora ha estat l’altura de les circumstàncies excepcionals que s’ha anat trobant. El seu director és Joel Tallant.


El confinament

Aquesta temporada serà recordada sempre pel coronavirus, que va arribar al mes de març i ho va canviar tot. Ràdio Olot no va ser cap excepció i de seguida va establir nous protocols amb l’objectiu de continuar funcionant sense necessitat que ningú anés presencialment a l’emissora. L’esforç tècnic i humà va donar resultat i la ràdio va bategar més que mai malgrat el confinament.


El web radiolot.cat, de rècord

Ràdio Olot ha estat informant cada dia sobre el coronavirus i la resta de l’actualitat a través del ‘Cinc Minuts Més’, el programa despertador, els butlletins horaris i els dos informatius de gran format: el del migdia i el del vespre. En paral·lel, també s’ha actualitzat a l’instant per internet. El web radiolot.cat ha batut rècords i aquest primer semestre del 2020 ha aconseguit unes dades un 119% més altes que el mateix període del 2019. En total, ha tingut més de 150.000 usuaris únics que han visitat gairebé 700.000 pàgines.


Els programes tornen al setembre

Aquesta temporada, a Ràdio Olot, tampoc hi han faltat ni l’entreteniment ni els esports. Tot i que les retransmissions de la Unió Esportiva Olot i el Club Patinatge Artístic Olot van quedar cancel·lades per culpa de l’aturada de les competicions, cada dilluns s’ha continuat fent el ‘Tercer Temps’ amb una hora i mitja d’informació i d’anàlisi.

La resta de programes de la graella van quedar en stand-by per culpa del coronavirus, però tornaran la temporada que ve, just després de les Festes del Tura. Mentrestant, aquest estiu la ràdio oferirà una programació amb informatius a les 7, a les 8 i a la 1, butlletins horaris a cada hora en punt i novetats a la radiofòrmula musical. Dilluns les descobrirem.

Respon