Reformar la façana de Sant Esteve d’Olot costarà més de 200.000€

El finançament anirà a càrrec del Bisbat, però l’Ajuntament d’Olot no descarta col·laborar-hi. La Parròquia té previst iniciar una col·lecta per recollir fons. Fins que no es tingui tot el finançament, no començaran les obres. El termini d’execució dels treballs és de vuit mesos.

L’Església de Sant Esteve d’Olot es restaurarà per evitar despreniments. (Jordi Barranco)

Humitats, fongs, líquens i despreniments. Aquests són els problemes que pateix la façana de l’església Sant Esteve d’Olot. Tots ells provocats per la mala evacuació de les aigües. La situació va portar a col·locar una malla protectora a principis d’aquest any. L’objectiu era protegir el públic de possibles despreniments. Un dels responsables del Centre de Restauració de Bens Mobles de Catalunya, en Pere Rovira, explica la situació actual de la façana.

 

Davant d’aquesta situació, des del Centre de Restauració s’ha redactat un projecte de millora. Rovira comenta en què consisteix.

 

El projecte costarà uns 263.000€ i té un termini d’execució d’entre 8 i 10 mesos. Tot i això, la restauració no començarà fins que s’aconsegueixi el finançament que es necessita. De moment, estan garantits uns 64.000 euros de la Generalitat i la Diputació. El Bisbat preveu iniciar una recol·lecta i l’Ajuntament no descarta col·laborar-hi.

Respon