Salvem les Valls recull més de 1.000 signatures de suport en les seves al·legacions per la variant d’Olot

L’entitat no s’oposa a fer una variant, sinó a la concepció del projecte. Creuen que la infraestructura no correspon a les necessitats de mobilitat de la comarca i que té una dimensió i un pressupost “desmesurats”. Demanen replantejar el projecte i un pla de mobilitat que, al revés del que proposa la variant, redueixi el trànsit.

Membres de Salvem les Valls al Pla de Sant Andreu (ACN)


El mateix dia que l’Ajuntament d’Olot ha anunciat les seves al·legacions als estudis de la variant, també ho ha fet Salvem les Valls. Des del Pla de Sant Andreu, darrere l’Hospital d’Olot, l’entitat ha explicat les línies bàsiques de les seves al·legacions. Demanen al Departament de Territori que replantegi la concepció de la variant. Segons Salvem les Valls, la variant fomenta l’augment del trànsit rodat, un fet que contradiu la Llei del Canvi Climàtic. Un dels seus portaveus és Sergi Batlle.

 

Batlle afegeix que la variant es projecta en una àrea d’influència del Parc Natural de la Zona Volcànica de la Garrotxa i no soluciona els problemes de mobilitat d’Olot. El portaveu de Salvem les Valls creu que la variant d’Olot no es pot convertir en un corredor entre el centre de Catalunya i França.

 

Demanen també mantenir, un cop feta la variant, les restriccions vigents de vehicles pesants a Bracons i limitar el transport d’animals vius a l’avinguda Sant Jordi. També reclamen un pla de mobilitat comarcal. Amb pocs dies, Salvem les Valls ha rebut més de 1.000 signatures de suport, tant digitals com físiques, en una campanya que continua a la plataforma change.org. Les entitats i particulars tenen temps fins al 16 de novembre per presentar les al·legacions.

Respon