Sant Jaume de Llierca segueix reclamant la titularitat del carrer major del poble

Ja fa dotze anys del litigi amb l’Estat, i Foment segueix sense pronunciar-se. El consistori reclama que es transfereixi la titularitat del carrer a l’Ajuntament, a més de finançar l’adequació de la via. L’equip de govern del poble diu que si no hi ha novetats, preveuen actuar d’alguna manera per reclamar el que asseguren que “és un dret”.

El carrer major de Sant Jaume de Llierca (Pau Masó)


Tot va començar abans del 2008 amb una promesa de l’Estat. Foment va prometre un milió d’euros per reformar el carrer major a canvi que els cotxes i camions utilitzessin la via durant les obres de l’A-26. Ho explica l’alcalde de Sant Jaume de Llierca, Jordi Cargol, al programa Km 21.

 

El milió d’euros promès per l’Estat va aparèixer fins i tot als pressupostos generals de l’any 2008 i es va publicar al BOE. L’Ajuntament va arribar a encarregar el projecte de reforma del carrer major confiant que el milió d’euros arribaria. Ara, Cargol reivindica la transferència com “un dret” del poble.

 

Des de fa anys el consistori ha intentat que a través del màxim dirigent de carreteres del Ministeri de Foment o el subdelegat de l’estat espanyol a Girona es pogués desbloquejar la qüestió, però no hi ha hagut sort. L’alcalde de Sant Jaume diu que, si no hi ha novetats, caldrà fer alguna acció com a equip de govern. Els 800 metres que formen el carrer major són l’únic tram català de la N-260 que no s’ha transferit a l’Ajuntament corresponent.

 

Respon