Santa Pau aprova les limitacions a la Zona Volcànica de la Garrotxa

Santa Pau valora positivament la limitació a la Zona Volcànica de la Garrotxa. El principal municipi afectat per l’afluència de visitants diu a Ràdio Olot que les mesures han rebaixat la pressió al territori, però creuen que no n’hi haurà prou amb dos caps de setmana. L’alcalde del poble també ha tornat a reclamar un canvi en la mobilitat i la rebuda de visitants a la comarca. 

L’aparcament de Santa Margarita el cap de setmana passat (Agents Rurals)


Segons el Departament de Territori, fins a 300 vehicles van quedar fora dels aparcaments de la zona de la Fageda i Santa Margarita. El dispositiu organitzat pels Mossos d’Esquadra va haver de desviar aquests conductors a altres aparcaments del Parc Natural o altres indrets de la comarca. En una entrevista a l’Informatiu de Ràdio Olot, l’alcalde de Santa Pau es mostra satisfet de com va anar el primer cap de setmana de regulacions. Pep Companys afirma que va baixar la pressió, però diu que no n’hi haurà prou que la mesura només duri dos caps de setmana.

 

El cap de setmana que ve, els Mossos d’Esquadra i els Agents Rurals tornaran a controlar l’aforament dels aparcaments de la Zona Volcànica de la Garrotxa. També es regularà la zona de Sadernes, que el passat cap de setmana també va quedar plena i es van desviar vehicles al l’alçada de Montagut. Companys reclama un replantejament de la mobilitat i creu que cal idear un sistema diferent que permeti visitar les zones naturals del país sense aglomeracions.

 

Les limitacions a la zona de Santa Pau van fer que alguns visitants es repartissin més per la comarca i això també va portar més pressió a altres punts com el Puigsacalm, on es van veure desenes de cotxes aparcats als vorals de la carretera de Bracons. A Sadernes, tot i el control dels aparcaments, també hi va haver conductors que van deixar el cotxe al voral de la carretera, limitant el pas.

 

Respon