Segueixen pujant els contagis del brot del Montsacopa d’Olot que ja deixa nou morts

Les proves fetes dimarts no han portat bones notícies. Fins ara s’han detectat més de 90 contagis, entre usuaris i treballadors. Els últims testos han detectat quatre positius més entre residents i dos entre professionals. Actualment hi ha quatre usuaris ingressats a l’hospital i la situació segueix descontrolada. 


Ja fa tres setmanes que la residència Montsacopa està intentant controlar un brot que va aparèixer poc després de Cap d’Any i que ja ha deixat nou víctimes mortals. Les últimes proves PCR que es van fer aquest dimarts han fet aflorar sis positius més, quatre entre residents i dos entre treballadors. En total, des de l’inici del brot, ja s’han registrat 92 contagis: 51 entre usuaris i 41 professionals. El virus ja ha afectat un 60% dels 87 usuaris que té la residència. A més, n’hi ha quatre que han hagut de ser traslladats a l’Hospital d’Olot.

El centre segueix sectoritzat en tres zones on se separen els positius, els contactes i els usuaris que no s’han infectat. Alguns residents han superat la malaltia i podran començar el desaïllament. Per això, es començaran a fer testos ELISA de manera gradual per determinar quina és la seva immunitat i quan poden canviar de zona d’aïllament. També hi ha tres treballadors que han superat el virus i es preveu que es puguin reincorporar aviat.

Respon