Territori es mostra favorable a limitar l’accés a l’Alta Garrotxa

En una entrevista a Ràdio Olot, el director general de Polítiques Ambientals diu que la situació viscuda l’estiu passat fa que s’hagin de prendre “mesures de gestió”. Limitar l’aparcament o el nombre de visitants són algunes de les mesures que Ferran Miralles ha posat sobre la taula. 33.325 persones van visitar la vall de Sant Aniol durant el 2020, només un 8% van ser garrotxins.

L’aparcament de Sadernes (ACN)


Tot i el confinament, el nombre de visitants va augmentar respecte al 2019. El pic més elevat es va registrar el 4 de juliol del 2020 amb 700 persones a la zona de Sant Aniol. La majoria de visitants es van concentrar entre juny i setembre i més d’un 80% eren de fora la comarca. L’augment de l’afluència va generar també situacions de sobrefreqüentació i això ha fet que les administracions s’hagin mostrat favorables a controlar l’accés. De fet, des del mateix Departament de Territori, el director general de Polítiques Ambientals, Ferran Miralles, deia això en una entrevista a Ràdio Olot.

 

La regulació de l’accés a l’espai natural garrotxí va a càrrec del Consorci de l’Alta Garrotxa. De fet, el pla d’actuacions de l’ens per a l’any 2021 preveu la creació de “models de gestió” de l’ús públic en les zones fluvials de l’espai. I també es detalla la necessitat de crear un sistema de gestió on-line de la zona d’aparcament.

 

El pla d’actuacions del Consorci de l’Alta Garrotxa també preveu per aquest any la millora dels espais d’aparcament, amb la instal·lació, per exemple, d’aparcaments per a bicicletes, la millora de la senyalització a les zones més freqüentades i una gestió periòdica de les escombraries i la neteja de l’espai natural.

Respon